NEVEROVATNE PONUDE

Kompanija „Tviter“ je na onlajn aukciji pokrenula rasprodaju na stotine predmeta iz svog sedišta u San Francisku.

Poznati logotip platforme, statua ptičice, trenutno je na onlajn aukciji Tviter mreže dostigla cenu od 11.000 dolara, a ostalo je veoma malo do kraja licitacije što će ovu rasprodaju učiniti veoma zanimljivom, prenosi Bi-Bi-Si.

tviter rasprodaju

Žardinjera u obliku simbola @ prečnika 190 centimetara već donosi 4.300 dolara.

Otkako je prošle godine kupio kompaniju „Tviter” za 44 milijarde dolara i krajem oktobra preuzeo dužnost izvršnog direktora, Ilon Mask je otpustio oko polovine od 7.500 zaposlenih u kompaniji.

Takođe je ukinuo mnoge pogodnosti koje su zaposleni uživali, uključujući i besplatne obroke.

Na onlajn licitaciji su se našli i neki kuhinjski uređaji, među kojima i nekoliko vruhunskih aparata za espreso marke „La Marzocco”, kao i fontana za gazirana pića zajedno sa ledomatom.

Tehnološki gigant je odlučio i da rasproda stolove za kafu „Herman Miler”, čija cena se u redovnoj prodaji kreće oko 2.000 dolara.

„Tviter” takođe rasprodaje štampače, pa čak i kancelarijske setove sa fiokama – i to po početnoj ceni od 60 dolara.

Ispod čekića su se našle i neke zvučno izolovane konferencijske kabine i dizajnerske sofe.

Mask je još u novembru objavio na svom nalogu na „Tviteru” da je kompanija zabeležila „značajan pad prihoda” nakon odlaska nekoliko oglašivača. Takođe je upozorio da bi firma mogla da bankrotira.

„Tviter” navodno nije platio zakup za kancelarijski prostor u svojim poslovnicama širom sveta, uključujući i sedište u San Francisku, gde je zakupodavac već pokrenuo tužbu zbog dugovanja.

Međutim, Nik Dov, predstavnik „Heritidž global partnersa”, kompanije koja upravlja aukcijom, rekao je magazinu Fortune da prodaja nema nikakve veze sa nadoknadom troškova od 44 milijarde dolara uloženih u kupovinu kompanije.

„Ako neko iskreno misli da će prihod od prodaje nekoliko kompjutera i stolica otplatiti tu sumu, onda je debil”, naglašava Dov.

Izvor: RTS