KOME POKLONITI POVERENJE

Kada dođe vreme za potragu kvalitetnog i pouzdanog smeštaja za stara lica, često može doći i do velikih nedoumica i pitanja.

Potraga za smeštajem za stara lica tiče se kako osobe koja bi trebalo tu da se nastani, tako i za čitavu porodicu. Izuzetno je važno odabrati smeštaj koji će u svakom smislu odgovarati čitavoj porodici stare osobe, a prvenstveno osobi koja bi trebalo ostatak života da provede tu.

stara lica

Pronalazak pouzdanog i sigurnog smeštaja za stara lica u Beogradu može biti prava peripetija, a u današnje vreme je izuzetno teško odlučiti kome i zbog čega pokloniti poverenje. Ipak, u moru konkurencije, postoji nekoliko stvari i činjenica na koje bi trebalo obratiti pažnju, kako biste odabrali dom za stare koji je najbolji po svim mogućim standardima.

Informišite se o tome kakve zdravstvene uslove nudi smeštaj za stara lica

Prva stvar koja bi trebalo da vas interesuje prilikom izbora odgovarajućeg doma za stara lica biće kakve zdravstvene uslove može da očekuje vama draga osoba. Ukoliko starija osoba ima tipične tegobe kao i svi ostali stariji ljudi, onda će skoro svaki smeštaj za stara lica moći da bude pogodan za boravak. Ipak, većina starih osoba uz tipične starčke tegobe može imati još neke pridružene bolesti i poteškoće, što svakako zahteva dodatnu i konkretniju negu.

Upravo zbog ovakvih situacija koje su česte, potrebno je da tražite dom za stare Beograd koji će pružiti detaljnu i apsolutnu posvećenost svim starima ponaosob. Dom za stare koji će vam sigurno odgovarati potrebno je da ima odgovarajuće medicinsko osoblje, potpunu posvećenost svim potrebama starih lica, ali i sve potrebne aparate i modernizovane prostorije koje će starima obezbediti ugodan i komforan boravak.

Cena i lokacija igraju značajnu ulogu u odabiru doma za stara lica

Iako su najvažniji uslovi u odabiru svi medicinski uslovi koji postoje u domu, cena i lokacija će umnogome igrati važnu ulogu u konačnoj odluci. Potrebno je voditi računa o cenama koje se nude, budući da visoke cene ne znače automatski i kvalitet, ali i obrnuto. Isto tako, jednokrevetne sobe svakako će ponuditi veću cenu, nego što je slučaj sa dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. U ovom slučaju, izuzetno je važno poznavati želje i potrebe osobe koja će boraviti u domu, kao i da li je ona društvene prirode ili više okrenuta ka sebi.

lica kolica

Osim cene, lokacija može presuditi u odluci kada je u pitanju odabir doma za stare. Izuzetno korisno može biti ukoliko stanujete u blizini doma za stara lica, jer ćete na taj način moći češće da posećujete svoju dragu osobu i moći da učestvujete u svakom trenutku njenog života. Na taj način, starija osoba se neće osećati usamljeno, a vi ćete moći najlepše životne trenutke još uvek da delite.

Dom za stare Elizabeta – Najbolji izbor u Beogradu

Navedene uslove koji bi potencijalno mogli da presude u odabiru doma za stare definitivno poseduje dom za stare Višnjička banja – Elizabeta. Ova ustanova smeštena je u naselju Višnjica kraj Dunava, nedaleko od svih centralnih gradskih dešavanja, što je čini idealnom lokacijom za sve Beograđane kojima je dom za stare postao preka potreba. Dom za stare Elizabeta posluje već više od 12 godina, a o kvalitetu rada svedoči dugogodišnje bogato iskustvo i poverenje klijenata koji su ovu ustanovu prihvatili kao drugi dom.

Od početka svog rada, dom za stare Elizabeta modernizovao je svaki aspekt rada i saradnje sa klijentima. Fizioterapeut se nalazi u stalnom odnosu,  te u svakodnevnom radu koristi moderne aparate za magnetnu terapiju, indiferentne struje, laser, ultrazvuk i mnoge druge. Sva lica koja borave ovde imaju na raspolaganju pomoć socijalnog radnika, koji vodi računa o društvenom životu svakoga ponaosob. U okviru doma organizovana su različita društvena dešavanja koja unapređuju život starih, kao što su izleti, šetnje, kreativne radionice, društvene igre i mnoga druga.

Budući da ishrana takođe može da igra veliku ulogu u odabiru doma za stare, dom Elizabeta tu prednjači u svakom smislu. Na svakodnevnom nivou priprema se sveža tradicionalna hrana, koja je identična pripremi kao kod kuće. Osim toga, korisnici mogu sami da prave zimnicu, što doprinosi osećaju pripadnosti i produktivnosti svakog korisnika.

Iako izbor za stara lica u Beogradu može da bude težak i zahtevan posao, uz dobre savete, kvalitetne preporuke i detaljno istraživanje vrlo je lako prepoznati kome možete bez ikakve sumnje pokloniti svoje poverenje. Želje osobe koja odlazi u dom će u ovoj potrazi presuditi, te je posebno važno osluškivati svaku njenu želju i pažljivo pristupiti rešavanju ovog zadatka. Na taj način ćete uspeti da odaberete idealan dom za stara lica u Beogradu za vama dragu osobu, a vi ćete spokojni i mirni da joj obezbedite svu potrebnu pomoć.