MORTADELA KOLAČ

Mortadela kolač je brza poslastica koja samo izgledom podseća na popularni suhomesnati proizvod. Ovaj slatkiš može biti odličan izbor za proslave različitog tipa, pa ne oklevajte da ga pripremite.

 

Sastojci:

250 grama šećera
70 mililitara vode
2 male kašike margarina
100 grama bele čokolade
250 grama mlevenih oraha
1 limun
10 malih kašika šećera u prahu
crvena prehrambena boja

Način pripreme:

U šerpu, na šporetu, sipamo vodu, dodamo šećer, margarin i promešamo. Kada sadržina provri sklonimo šerpu sa šporeta. Dodamo čokoladu izlomljenu na parčad, crvenu prehrambenu boju i mešamo dok se čokolada ne rastopi. Zatim dodamo mlevene orahe i promešamo.

U sud sa šećerom u prahu sipamo sok od pola limuna, promešamo, a zatim umesimo smesu rukom. Od smese oblikujemo 7 duguljastih formi različite dužine. Parče najlonske folije namažemo uljem. Na foliju nanesemo smesu iz šerpe i raširimo je rukama formirajući pravougaonu koru. Na koru poređamo duguljaste forme. Pomoću folije uvijemo smesu u rolat. Uvijemo rolat u foliju i ostavimo da se ohladi i stegne.

Na poslužavnik nanesemo šećer u prahu i stavimo rolat. Pomoću cediljke, na rolat nanesemo šećer u prahu.

Isečemo rolat na parčad. Parčad rolata stepenasto i u krug serviramo na tanjir. Na sredinu tanjira stavimo tanku parčad bele čokolade i čokoladne rolere.

Prijatno!