LUKSUZNI KONCEPT

Ekskluzivni neboder u Majami Biču imaće liftove za automobile zahvaljujući kojima će stanari moći svoje „ljubimce“ uvek da imaju na oku i uvezu ih direktno u stan.

Bentley Residences je projekat iza koga stoje Sieger Suarez Architects (SSA), Bentley i Dezer Development. Koncept lifta za automobile osmislio je SSA, a patentirao ga Dezer Development pod imenom „Dezervator“.

neboder u majami biču

Neboder visok 228 metara imaće 61 sprat, a svaka stambena jedinica imaće uz sebe garažu za tri ili četiri automobila. Tu su i 4 lifta kojima će se automobiliti prevoziti iz prizemlja. Oni će na nižim spratovim biti zastakljeni i omogućiće pogled na javne prostore zgrade.

Predsednik SSA Charles Sieger navodi da su oni odgovorni za bezbednost vozila i rad lifta. Ističe da je „Dezervator“ jedinstven jer stanare prevozi u automobilu do njihovog sprata gde se spaja sa podom garaže. Liftovi će rotirati vozila po potrebi, a u garažama će se nalaziti punjači za električne automobile.

Vozila stanara će imati RFID nalepnice koje će sistem skenirati i putem niza svetala zatim uputiti vozača do odgovarajućeg lifta. Sieger ističe da im je najbitnija bezbednost ljudi u automobilima.

Bentley Residences će biti ovalnog oblika, a veliki deo fasade biće od stakla. Ovo je prvi brendirani stambeni projekat britanskog proizvođača automobila i trebalo bi da bude završen 2026. godine.

Sieger je dizajnirao planove stambenih jedinica, a Dezer je došao na ideju da se zgrada obloži staklom u obliku dijamanata. Ono prekriva bočne strane zgrade i štiti od vetra balkone koji su izuzetno veliki i zauzimaju oko polovine površine stana. Svaki balkon ima privatni bazen, tuš, kuhinju i dnevni boravak.

Bentley je zadužen za nameštaj i učestvovao je u dizajnu tokom celog procesa, a enterijerom će sa baviti dizajner Michael Wolk.

Izvor: Gradjevinarstvo.rs