IME KAO OBELEŽJE

Autor filma „Neki drugi lik“ kaže da nisu pronašli nikoga iz Srbije ko nosi ime legendarnog filmskog heroja, najpoznatijeg tajnog agenta na svetu.

Dokumentarni film „Neki drugi lik“ australijskog reditelja Metjua Bauera zatvoriće u nedelju 5. februara peto izdanje međunarodnog festivala dugometražnog dokumentarnog filma DOK, koje se održava u MTS Dvorani.

neki drugi lik

Ovo ostvarenje odgovara na pitanje da li je moguće zvati se Džejms Bond. Junaci priče su muškarci iz različitih krajeva sveta, od Švedske, preko Velike Britanije, do Gvajane koji nose ime Džejms Bond.

Autor filma „Neki drugi lik“ Metju Bauer povodom premijere na festivalu otkrio je da nisu pronašli nikoga iz Srbije ko nosi ime legendarnog filmskog heroja, ali da će svakoga ko dođe na premijeru častiti martinijem.

– Oduševljen sam što ćemo srpsku premijeru filma imati na zatvaranju festivala DOK. Zahvalan sam našem distributeru MCF MegaCom filmu što je pomogao da se ovo dogodi i što mi je omogućio da dođem da predstavim svoj film u jednom od mojih omiljeni delova sveta. Nažalost, u filmu nema srpskih muškaraca po imenu Džejms Bond, ali ako neko ovo pročita i želi da dođe na premijeru, častiću ga martinijem – izjavio je reditelj.

Poslednje veče festivala obeležiće i dodela priznanja u okviru takmičarskog programa Enter Dok, kad će biti uručene nagrada publike i nagrada žirija publike, sastavljenog od tri ljubitelja filma koji će glasati za najbolje debitantsko ostvarenje.

Festival DOK otvoren je u četvrtak evropskom premijerom filma „Moj drug Tomi“, kanadskog reditelja Nema Stankovića, koji je zajedno s glavnim glumcem Tomijem Lijem prisustvovao otvaranju. Tom prilikom reditelj je izjavio da mu je velika čast što je premijera njegovog filma održana upravo u Beogradu, a Tomi Li otkrio je da voli Srbiju, Beograd i ćevape.

Festival je nastao sa idejom da publici ponudi najnovija ostvarenja iz oblasti dokumentarnog filma, a ove godine publika je mogla da pogleda 15 ostvarenja iz celog sveta.