VIZUELNI IDENTITET

Prvi put u skoro 60 godina, nekadašnji gigant mobilnih telefona Nokia menja svoj čuveni logo.

Nedelju dana pre početka kongresa Mobile World u Barseloni, kompanija Nokia nije predstavila samo novi logo, već i strategiju.

nokia

„Postojala je povezanost sa pametnim telefonima, a danas smo zapravo kompanija koja se bavi poslovnom tehnologijom“, rekao je izvršni direktor Peka Lundmark u intervjuu za Rojters.

Nakon što je 2020. preuzeo, tada kompaniju u velikim finanijskim problemima, Lundmark je postavio strategiju u tri faze: resetovanje, ubrzanje i skala. Pošto je faza restovanja sada završena, Lundmark kaže da druga počinje.

Iako Nokia i dalje ima za cilj da povećava svoj posao pružaoca usluge, prodajući opremu telekomunikacionim kompanijama, njen glavni fokus je sada prodaja opreme drugim preduzećima.

„Prošle godine smo imali veoma dobar rast preduzeća od 21 odsto, što je trenutno oko osam odsto naše prodaje, otprilike dve milijarde evra. Želimo da to što pre povećamo na dvocifrene brojke“, rekao je on.

Vodeće tehnološke kompanije udružuju se inače sa proizvođačima telekomunikacione opreme kao što je Nokia kako bi kupcima prodavali privatne 5G mreže i opremu za automatizovane fabrike, uglavnom u proizvodnom sektoru.

Izvor: Agencije