ROLAT SA FILOM OD PEČURAKA

Fil od pečuraka kojim se puni ovaj rolat je veoma ukusan i gurmanski bogat, pa može da posluži i kao nadev za pitu s korama.

rolat od pečuraka

Sastojci:

4 lente dimljene slanine
550 grama mešanog mlevenog mesa
350 grama svežih šampinjona
2 glavice crnog luka
6 jaja
2 kriške hleba
peršun
1,5 kašika mešavine začina
2 češnja belog luka
pola kašike origana
ulje
so
mleveni crni biber

Način pripreme:

Glavice crnog luka, češnjeve belog luka i peršun sitno isečemo. Pečurke isečemo na listove.

Kriške hleba iskidamo na parčad i prelivamo vodom. Kada hleb omekša, istisnemo vodu. Isceđeni hleb stavimo u dublji sud, dodamo mleveno meso, isečeni beli luk i dva jajeta. Začinimo mešavinama začina, posolimo, pobiberimo i rukom mesimo smesu.

Na zagrejanom ulju u tiganju na šporetu ispržimo isečeni crni luk. Kada omekša, dodamo pečurke, začinimo mešavinama začina, posolimo i pobiberimo. Dodamo origano, isečeni peršun i preostala 4 jajeta, promešamo.

Na parče najlonske folije rastanjimo smesu od mlevenog mesa. Na nju nanosimo fil od pečuraka i uvijamo u rolat. Rolat stavimo u nauljenu tepsiju i obložimo ga lentama slanine. Tepsiju stavimo u rernu i pečemo 30 minuta na 180 stepeni.

Izvadimo tepsiju iz rerne, izvadimo rolat iz tepsije. Rolat isečemo na parčad koju u krug poređamo na tanjir za serviranje. Na sredinu tanjira, na dva lista zelene salate serviramo kugle prethodno skuvanog pirinča. Dekorišemo kriškama paradajza i grančicom francuskog peršuna.

Prijatno!