ROLAT SA SOJOM

Rolat sa sojom može da bude odličan, ukusni doručak koji ćete lako pripremiti, a pre svega ovo je jedan zdrav obrok, postan ukoliko ga ne servirate prema našem predlogu sa pavlakom.

rolat sa sojom

Sastojci:

10 kašika brašna
500 grama kora za pitu
500 grama sojinih ljuspica
3 glavice crnog luka
1 kašika šećera
1 svež kvasac
2 kašike mešavine začina
pola kašike origana
ulje
so
mleveni crni biber

Način pripreme:

U šerpu sa provrelom vodom stavimo sojine ljuspice da se obare i promešamo žicom za mućenje. Obarene sojine ljuspice procedimo kroz cediljku. Isceđene ljuspice stavimo u sud.

U tiganju na zagrejanom ulju pržimo sitno isečen crni luk. Kvasac izdrobimo i stavimo u veći sud. Dodamo šećer, posolimo, dodamo brašno, sipamo 400 mililitara mlake vode i mešamo žicom za mućenje dok se smesa ne sjedini. Kada luk omekša u tiganj dodamo sojine ljuspice, posolimo, pobiberimo, dodamo mešavinu začina, origano i promešamo. Sklonimo tiganj sa šporeta.

Na radnu površinu stavimo dve kore jednu na drugu i svaku poprskamo uljem. Stavimo treću koru i premažemo je smesom iz suda. Zatim na koru nanesemo deo fila od soje. Uvijemo kore u rolat. Rolat stavimo u tepsiju. Na isti način pripremimo sve rolate, poređamo u tepsiju i poprskamo uljem. Pečemo 30 minuta u rerni zagrejanoj na 190 stepeni.

Isečemo rolate na kosu parčad. Parčad rolata u krug poređamo na tacnu za serviranje. Na sredinu tacne stavimo dva lista zelene salate u koje stavimo kugle kisele pavlake. Dekorišemo parčadima crvene paprike.

Prijatno!