SLANA TORTA OD SUVOG HLEBA

Od suvog hleba moguće je svašta kreativno napraviti, pa i ova torta koju predstavljamo stvorena je od njega, ali i drugih sastojaka koji je čine veoma ukusnom.

torta od suvog hleba

Sastojci:

8 kriški suvog hleba
500 grama pilećih grudi
3 jaja
1 mala kašika origana
150 grama seckanih mariniranih šampinjona
200 grama krugova šunkarice
250 mililitara kisele pavlake
1 glavica crnog luka
2 šargarepe
150 mililitara mieka
peršun
ulje
so
mleveni crni biber

Način pripreme:

Pileće meso isečemo na kocke i stavimo u šerpi sa vodom da se kuva. Glavicu crnog luka sitno isečemo i pržimo u tiganju na zagrejanom ulju. Kada luk omekša dodamo skuvanu parčad piletine, šargarepe isečene na sitnije kocke, šampinjone, posolimo, pobiberimo, nanesemo origano i promešamo.

Kada se meso proprži, sklonimo tiganj sa šporeta, dodamo sitno isečen peršun, pavlaku i promešamo. Jaja polupamo u sud, mutimo žicom za mućenje, dodamo mleko i posolimo.

Dno vatrostalne posude poprskamo uljem. Kriške hleba potopimo u mešavinu jaja i mleka i prekrijemo dno posude. Na hleb nanesemo polovinu sadržine iz tiganja. Prekrijemo krugovima šunkarice. Ponovo poređamo kriške hleba potopljenih u mešavinu jaja i mleka. Na hleb nanesemo preostalu sadržinu iz tiganja. Prelijemo preostalom mešavinom jaja i mleka.

Pečemo 15 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Isečemo tortu na parčad. Dva parčeta serviramo na tanjir. Dekorišemo listovima zelene salate na koje nanesemo kockice crvene paprike. Parčad torte poprskamo maslinovim uljem.

Prijatno!