SASVIM DRUGAČIJA PRIČA

U filmu „Vini Pu – krv i med“ Krejg Dejvid Douset tumači lik medvedića koji voli med, dok Kris Kordel glumi Praslina.

Ris Frejk Voterfild, reditelj filma „Vini Pu – krv i med“ dobio je pretnje smrću nakon što je simpatičnog žutog medveda pretvorio u čudovište koje ubija.

vini pu

Priče o Viniju Puu, autora Alena Aleksandera Milna, dečji su klasik poznat u celom svetu, ali je sada produkcijska kuća „Jagged Edge Productions“ odlučila da ispriča sasvim drugačiju priču – u horor žanru i da pruži mračni zaokret nekada simpatičnim likovima.

U najnovijoj filmskoj adaptaciji, Vini Pu i Praslin pretvaraju se u krvoločne ubice koje terorišu grupu studenata i odraslog Kristofera Robina kada se pet godina nakon odlaska na koledž vrati u Šumu od sto hektara.

Reditelj filma Ris Frejk Voterfild otkrio je da je došlo do negativnih reakcija na projekat, rekavši: “Vidite, ovo je ludo, suočio sam se s peticijama da se film zaustavi. Dobijao sam pretnje smrću. Ljudi su mi govorili da su mi zvali policiju”.

Film je premijerno prikazan u Meksiku 26. januara, a u britanske bioskope bi trebalo da stigne 10. marta.

Milnova zbirka priča o medvediću zvanom Vini Pu postala je deo javnog domena u januaru 2022. godine, što znači da svako ko želi da koristi likove ili koncepte omiljenog žutog medveda, sada ne mora da traži dopuštenje niti da plaća naknade za autorska prava. Ubrzo nakon smrti Milna 1956. godine, njegova udovica prodala je prava na Vinija Pua Stivenu Šlezindžeru, koji ih je kasnije prodao kompaniji Volt Dizni.

Iako su prava na originalno Milnovo delo istekla, Dizni zadržava prava na svoju verziju žutog medvedića, kao i nad svim filmovima i slikama povezanim s njima, prenosi Daily Mail.

U filmu „Vini Pu – krv i med“ Krejg Dejvid Douset tumači lik medvedića koji voli med, dok Kris Kordel glumi Praslina. Likovi koji su kasnije uvedeni u knjige, poput Tigera, neće se pojaviti u ovom filmu, jer autorska prava za njih još uvek nisu istekla.

Izvor: N1 BiH