NEOČEKIVANA ZARADA

Prošle nedelje, za svega nekoliko dana, glumac Džoni Dep je prodajom svojih slika zaradio više od pet miliona evra.

Iako će uskoro krenuti u svoj novi umetnički poduhvat, režirajući film o životu siromašnog italijanskog slikara Modiljanija, karijera slikara za glumca Džonija Depa pokazala se mnogo unosnijom.

džoni dep

Naime, prošle nedelje, za samo nekoliko dana, Džoni Dep je prodajom svojih slika zaradio više od pet miliona evra.

Serija ograničenih izdanja rege zvezde Boba Marlija, pisca Hantera S. Tompsona i glumaca Hita Ledžera i Rivera Feniksa puštena je u prodaju prošlog ponedeljka u Galeriji lepih umetnosti „Castle“ u londonskom Kovent Gardenu. Portparol je u subotu rekao da su podebljani otisci jarkih boja, koji koštaju 5.000 evra, odnosno 20.000 evra za sva četiri, skoro rasprodati za pet dana.

„U petak su skoro svi nestali, ostalo je samo nekoliko otisaka reke Feniks. Očekujem da će se i oni rasprodati“, najavio je on.

To je druga izložba Depove kolekcije „Prijatelji i heroji“ koja će se naći u prodaji u Velikoj Britaniji. Prva, u kojoj su bili muzičari Bob Dilan i Kit Ričards i glumci Elizabet Tejlor i Al Paćino, takođe je rasprodata za nekoliko sati prošlog jula. To znači da je samo u proteklih sedam meseci Dep zaradio više od 9 miliona funti od svoje umetnosti.

U izjavi za Dejli mejl, 59-godišnji glumac je rekao da je dirnut što su ljudi zainteresovani za njegov rad „van njegovog svakodnevnog posla”. On je dodao da je dosta vremena proveo u Evropi i Velikoj Britaniji, a da mu se posebno dopada London, koji je opisao kao „veoma kreativno okruženje“.

„Godinama sam se zaista držao svog svakodnevnog posla u filmskom biznisu, iako sam oduvek imao želju da pobegnem na prazan komad papira, bilo da je to pisanje, crtanje ili slikanje praznog platna. Svaka ideja o tome „ono što ću da počnem i šta će to biti je duboko ispunjavajuća. Lepo je videti ljude koji prvi put vide stvari koje sam uradio tako pozitivno reaguju“, rekao je Dep.

Džoni Dep – svestrani umetnik

Ovo nije prvi put da Dep pokazuje svoju kreativnost u nekoj drugoj umetničkoj oblasti. U stvari, ranije je rekao da mu je muzika prva ljubav. Nastupio je sa svojim bendom i prijateljem, legendarnim gitaristom Džefom Bekom, koji je preminuo u januaru. Zajedno su objavili ploču pod nazivom „18“ prošlog jula.

Dep je modele na svojim slikama opisao kao „legende“, poput Feniksa i Ledžera koji su ostavili trag uprkos tome što nisu imali „dovoljno vremena na ovoj zemlji“.

Prodaja je usledila nakon Depovog velikog američkog sudskog postupka protiv njegove bivše supruge Amber Herd prošle godine. Porota je zaključila da je članak koji je Amber Herd napisala o svom iskustvu žrtve porodičnog zlostavljanja klevetnički i dodelila Depu 13,5 miliona evra odštete. Herdova je kasnije dobila jednu od tri protivtužbe, uspešno tvrdeći da ju je Depov publicista oklevetao i da je zaradila 2 miliona evra odštete. U novembru 2020. Dep je izgubio tužbu protiv lista San, koji je tužio za klevetu zbog članka u kojem ga je nazvao „batinačem žena“. Sudija je to obrazložio rekavši da je list dokazao da je ono što je napisano „u velikoj meri tačno“.

Izvor: Jutarnji.hr