ZLATNA SREDINA

Kada je reč o zemljama iz regiona, narod u Srbiji i Bosni i Hercegovini se najviše ljuti (22 odsto građana), dok za Hrvatsku i Sloveniju piše da samo 14 procenata stanovništva ima kratak fitilj.

Profil na Instagramu pod nazivom „Maps are amazing“ nedavno je podelio mapu na kojoj se prikazuje koji su to stanovnici Evrope koji se svakodnevno nose s najvećom količinom besa i ljutnje.

najviše ljuti

Prvo mesto zauzela je Turska, gde 48 odsto stanovništva svakodnevno ispoljavaju određenu količinu besa.

Na drugom mestu nalaze se Severna Makedonija sa 26 odsto stanovnika koji osećaju ljutnju tokom svakog dana. Slede ih države Malta i Poljska s 24 odsto.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maps are cool (@maps.are.amazing)

Kada je reč o ostalim zemljama iz regiona, u Srbiji i Bosni i Hercegovini se 22 odsto građana svakodnevno ljuti, dok za Hrvatsku i Sloveniju pišu da samo 14 procenata stanovništva ima kratak fitilj.

Kao države s najmanjim postokom svakodnevne ljutnje navode se Finska (5 odsto), Estonija (6 odsto), Holandija (8 odsto) i Portugalija (8 odsto). Zanimljivo je što skoro cela Evropa ima procenat manji od 26.

Ovi podaci zasnovani su prema istraživanju firme Gallup Global Emotions.

Uzorak je rađen među populacijom od starosti iznad 15 godina. Indeksi su izračunati iz anketa koje su se radile u 122 zemlje tokom 2021. i početkom 2022. godine.