OČEKIVANA POPULARNOST

Neverovatan uspeh Sons of the Forest igre deluje kao da je došao niotkuda, ali sama igra je u fazi izrade već godinama.

Prošlog meseca, igra Sons of the Forest koja je ušla u „early access“, postala je hit svetskih proporcija. Tako je već prvog dana prodata u neverovatnih dva miliona primeraka. Od tad igra se konstantno nalazi pri vrhu Steam-ovih top lista.

Sons of the Forest

Neverovatan uspeh igre deluje kao da je došao niotkuda, ali sama igra je u fazi izrade već godinama. Kanadski tim Endnight Games, koji je pažljivo radio na igri, ujedno je i sam razvio svoj stil survival igara, po kojem su već i prepoznatljivi.

Sons of the Forest je survival igra u kojoj ste vi kao igrač bačeni u nemilosrdnu divljinu, a cilj je da preživitešto je duže moguće (logično). Vi ste član specijalne jedinice koja je otišla u misiju spašavanja milijardera i njegove porodice na velikom, prašumskom ostrvu. Nakon uvodne animacije, vaš helikopter se ruši i ostavlja vas nasukanog na plaži bez ikakve opreme (koja je verovatno završila na dnu okeana).

Kao i većina igara preživljavanja, i ova simulira osnovne ljudske potrebe kao što su glad, žeđ, nivo energije, a isto tako i temperaturu i vreme koji utiču na samo igranje. Vaš prvi zadatak je da obezbedite svoje fizičke potrebe, locirate pitku vodu, lovite, napraviti sklonište itd. Igra dozvoljava određenu kreativnost kod kreiranja samog skloništa, od malih šatora do velikih koliba.

Igra se razlikuje od drugih igara ovog žanra po tome što sadrži elemente horor igara. Što znači da nismo sami na ostrvu. Ostrvo je puno kanibalističkih plemena koja vas neprestano vrebaju. Mnogo puta možete i da ih vidite. a da vam ništa ne urade tako da nikada ne znate njihov sledeći potez.

Sons of the Forest je definitivno vredna igranja, iako je još u early access-u. Ovaj naslov je dostojan nastavak originalnog The Forest-a iz 2014. godine i imamo utisak da hajp oko igre nije neopravdan.

Izvor: Bajt boks