Česta potreba savremenog čoveka da ima svoju oazu mira van gradske gužve i vreve stvorila je potrebu za izgradnjom stambenih objekata koji se mogu vrlo brzo dobiti na potrebnoj adresi. Moderan način modularne izgradnje iznedrio je tako montažne kontejnere sa najvećim akcentom na vrhunskom kvalitetu kompletne izgradnje i vrhunskog kvaliteta svih korišćenih materijala.

Tako su nastali kontejneri za stanovanje kao savršeno rešenje za vikendice, privremene stambene objekte, a uz to, ovaj tip kontejnera se u poslednjih nekoliko godina sve više koristi i kao mesto stalnog prebivališta.

Najvažnije karakteristike kontejnera za stanovanje

Slobodno se može reći da je ovaj način izgradnje objekata osvojio potpuno svet, a ta popularnost je pristna i kod nas, posebno tokom poslednje decenije, kada su kontejneri potrebi i za stanovanje i kao poslovni prostor. Pored kvaliteta kao najvažnije karakteristike, tu je i činjenica da se mogu koristiti kao kontejneri za stanovanje, kancelarisjki prostor, magacinski prostor, sanitarni objekti ili objekti neke druge vrste i namene. Sama potreba diktira kako ćže kontejneri izgledati i koju će namenu imati.

U sklopu takve fleksibilnosti dolazi i projektovanje, koje je za poslovne svrhe uglavnom vrlo jednostavno i prema potrebama obavljanja posla, dok su kontejneri za stanovanje podložni brojnim promenama, dodatnoj opremi, koja ide u skladu sa željama i zahtevima vlasnika. Svaki stambeni kontejner može da se projektuje prema tačnim zahtevima kupca, a njegov kompletni izgled, oprema koju poseduje montira se u skladu sa dogovorom, kao i savetima profesionalaca koji rade u okvirima samog projektovanja objekta ove vrste.

Funkcionalna i praktična upotreba kontejnera

Kvalitet je uvek na prvom mestu, ali kada su u pitanju kontejneri za stanovanje cena je jedna od prednosti, kao i potpuna funkcionalnost i praktičnost. Kontejneri se mogu koristiti bez ikakvih problema u toku cele godine, bez obzira na vremenske uslove. Po tom pitanju se ne razlikuju ništa od bilo koje druge vrste objekata, bilo stambene ili poslovne namene, uz činjenicu da su još otporniji i izdržljiviji kada su u pitanju neke vremenske neprilike.

U potpunosti funkcionalni, kontejneri za stanovanje dolaze u sklopu sa osnovnom opremom, koja podrazumeva PVC stolariju, elektro instalaciju, vodovodnu instalaciju, kojima su potrebni samo priključci unapred pripremljeni na terenu za postavljanje, kao i grejna tela. Pored toga, dodatna oprema se može uvećati prema potrebama kupca, kao što je postavljanje roletni, komarnika, druge unutrašnje oprema, većeg broja prekidača, utičnica i slično. U tome se ogleda i njihova visoka praktičnost, budući da su fleksibilni za promene prema potrebama i željama.

Koliko koštaju kontejneri za stanovanje?

Kada su u pitanju kontejneri za stanovanje cena nije fiksna, niti to može da bude, jer se većina njih razlikuuju jedan od drugog. Naravno, cena zavisi i od samog proizvođača, jer razlike među firmama uvek postoje u određenim ciframa. Ukoliko uzmemo za premer objekat od 20m2, onda za takve kontejnere za stanovanje cena iznosi u proseku oko 4000 evra, a sa povećanjem kvadrature, opreme, raste i sama cena.

Sveukupno gledajući, ako su vaša odluka kontejneri za stanovanje cena je neuporediva sa drugim vrstama stambenih objekata i nešto najekonomičnije i najisplativije šta možete odabrati.