Neseser svake žene izgleda slično – u njemu se nalaze njeni omiljeni proizvodi koje svakodnevo koristi za lice, oči i usne. U moru proizvoda koje se nudi na tržištu kozmetike svaka žena bira ono što najviše odgovara njenom tipu kože i ličnim preferencijama. Ali prednost u odabiru mogu imati i određeni brendovi, pa tako neke dame vole da samo određenim markama poklanjaju svoje poverenje i pažnju.

Kada je dnevno šminkanje u pitanju treba razmisliti o par stvari. Treba uzeti u obzir da za njega obično imamo ograničeno vreme, da treba da bude neutralno a efektno istovremeno, da treba da traje bar osam sati koliko traje radno vreme i da treba da bude jednostavno za nanošenje.

U nastavku teksta donosimo vam pet proizvoda – puderi, maskare, rumenilo, olovke za obrve i karmini – uz koje možete imati idealnu laganu dnecnu šminku.

Olovke za obrve

Da krenemo od početka –  a to je oblikovanje i bojenje obrva. Složićete se da one imaju značajnu ulogu kada je celokupan izgled u pitanju pa je otuda i njihovo oblikovanje važno.

To možete uraditi na više načina, ali i jednostavno bojenje i blago oblikovanje je poželjno.

Puder kao osnova

Najjednostavniji način da se pokriju i prekriju sve nepravilnosti na koži jeste da se na kožu lica nanese adekvatan puder koji će sve to izjednačiti. Kada kažemo adekvatan mislimo na više stvari. Pod tim se podrazumeva da nijansa pudera odgovara nijansi kože i to je najbitnije, a jednako važno može biti i to od kojih sastojaka je isti napravljen.

Danas se više nego ikada, čini se, potencira na kupovini i konzumiranju prirodne kozmetike. Zato su sastojci koji se nalaze u puderu važni jer treba da omoguće da koža diše, ali isto tako i da budu postojani.

Rumenilo – za isticanje jagodica i kao odlična senka za oči

Može se reći da je rumenilo poslednjih par godina postalo pravi trend kod dnevnog šminkanja zbog svoje dvostruke uloge koje ima. Osim što služi svojoj primarnoj svrsi, a to je da osveže izgled i da malo boje, on može poslužiti i kao senka za oči.

Ovo je postao trend poslednjih godina koji su mnoge dame prihvatile. Licu daje skladan i jedinstven, osvežavajući izgled. Rozi i ljubičasti podtonovi jagodice i jagodične kosti ističu na najbolji mogući način. A ako tome dodamo malo te iste boje i na kapke dobijamo savršen skladni izgled.

Maskara da istakne oči

Kada ste stavili puder kao podlogu, obojile obraze i jagodice u istu boje u kao i kapke stvorili ste osnovu za idealnu dnevnu šminku. Nanošenje maskare je sledeći korak. Ona će značajno istaći, obojiti i uviti trepavice čime će uticati na celokupan izgled.

Osim toga, danas se maskare mogu naći u više boja, od kojih je crna svakako najpopularnije. Ali su još popularne i plava i braon.

Uz nanošenje maskare na trepavice dobija se savršen look.

Karmini su neophodni kako bi usne dobile definiciju

I za kraj, ali ne manje bitni karmini. Možete ih naći u mnogo boja i nijansi, mat ili sa sjajem. Ono što je važno je da odgovaraju vašem tenu i obliku usana, te odevnoj kombinaciji koju nosite.

Karmini i te kako mogu uticati na celukupan izgled, kako u pozitivnom, tako i u negativnom smislu.

Zato su se nude nijanse karmina pokazale kao idealne za dnevno šminkanje.

A generalno govoreći, kaermini su neophodni kako bi se istakle usne i kako bi dobile poželjnu definiciju.