Većina dama koja se i minimalno bave negom svoje kože lica i tela sigurno su do sada čule za suva ulja koja uživaju brojne simpatije od strane velikog broja ljudi. Kako u svetu, tako i kod nas.

Sam naziv za mnoge može biti kontradiktoran, ali zapravo suština je u glavnoj karakteristici, ujendo i glavnoj prednosti, ovog proizvoda, a koja se ogleda u tome što se brzo upija u kožu ne ostavljajući tragove na koži niti odeći nakon nanošenja.

Brojne su njegove prednosti i benefite koje ima, a u nastavku teksta možete pročitati nešto o tri glavne prednosti koje smo izdvojili za vas.

Odlično neguje i hrani kožu lica, tela ali i kosu

Zbog svoje lagane formule koja omogućava da koža brzo isto upije i ,,pokupi“ sve hranljive stastoje iz nejga odlično je neguje i hrani. Tome odmah treba dodati i činjenicu da vlaži, odnosno hidrira kožu ili kosu u zavisnosti od toga za šta se koristi.

Osim toga što hidrira, povećava i proizvodnju kolagena koji je takođe važan. Iz toga logično proizilazi da se povoljšava stanje suve i/ili ispucale kože, pa samim tim i pomaže u borbi protiv znakova starenja.

Biljna i esencijalan ulja predstavljaju darove prirode koji su se pokazali kao odlični u negovanju. Pogotovo za kožu koja je ispucala, suva i ,,nezahvalna. Preporučeno je i od strane mnogih kozmetičara i dermatologa.

Neki proizvodi iz ove kategorije mogu da štite od UV zračenja što bi trebalo da bude naglašeno na pakovanju, a neka odlično pogoduju masaži lica koja je preporučljiva u svakodnevnoj rutini.

Danas se na tržištu u ponudi mogu naći različiti brendovi koji ih proizvode, a jedan on najtraženijih i najpopularnije jeste Nuxe ulje.

Prirodnog su porekla

Kada govorimo o ovoj vrsti proizvoda ne možemo a da ne pomenemo činjenicu koja se tiče načina pravljena i pripreme. A veoma je važna i to iz više razloga.

Dakle, suva ulja uglavnom su napravljena od biljaka, semena ili povrća koja sadrže polinezasićene masne kiseline, kao što je na primer linolna kiselina. Upravo zbog toga preporučuju se u svakodnevnoj njezi i hidratacije kako kože lica i tela, tako i kose.

U sastavu prirodnih kozmetičkih proizvoda iz ove kategorije uglavnom se mogu naći ulja susama i suncokreta, zatim grožđa koje je sve popularnije, semena šipka ali i avokada.

S obzirom da ovaj podatak njihova cena je pristupačna, a dostupnost optimalna.

Prijatno je za nanošenje

Prijatnost koja proizilazi iz korišćenja u najbliskijoj je vezi sa izbegavanjem masnoća i lepljivom osećaju, ali nema opterećenja ni kada je u pitanju flekanje i nemogućnosti da se obuče ono što je neko zamislio jer koža nije upila dobro proizvod koji je nanet.

A u svrhu što lakšeg nanošenja brojni brendovi pakuju ga u bočice za raspršivačem. To je slučaj i sa Nuxe uljem, njihovim najpoznatijim proizvodom Huile Prodigieuse Neroli organsko suvo ulje koje se koristi za negu lica, tela i kose.

Na sajtu brenda Nuxu možete se informisati o sastavu ovog proizoda koji je napravljen od potpuno prirodnih sastojaka čijem nanošenjem se stvara veza sa svim čulima.