Ljudi jedva čekaju da se završe hladni zimski dani, pa makar jedini razlog za to bila odeća. Dosadilo nam je da izlazimo iz kuće sa bezbroj odevnih komada, koji nas štite od hladnoće. Oni nam ispadaju iz ruku, nepraktični su i mogu nam stvarati nervozu. Pored toga, gde god da krenemo, imamo osećaj da smo nešto od toga zaboravili.

Kada je zima na izmaku i proleće kuca na vrata, ne možemo dočekati trenutak da odbacimo sve zimske stvari. Najviše volimo osećaj kada iz teške zimske uskočimo u laganu prolećnu jaknu.

Međutim, i proleće nam može biti zamorno, kada je oblačenje u pitanju. To je nepredvidivo godišnje doba, kada je moguće da istovremeno pada kiša i bude veoma toplo. Prognoza može najaviti temperaturu idealnu za oblačenje letnje odeće, ali, kada izađemo napolje, sačeka nas vetrovito i kišovito vreme. Računajući na to šta sve može da se dogodi u jednom prolećnom danu, moramo dobro razmisliti o tome šta obući.

Zbog svega toga, treba imati spremnu prolećnu jaknu. Bitno je da nas može zaštititi od hladnog vetra ili kiše. Istovremeno, treba da bude lagana, kako nam ne bi smetala pri nošenju u ruci, kada temperatura iznenada poraste.

Najbolji modeli prolećnih jakni?

Ako ste ljubitelj ležernosti, možete izabrati bomber prolaćnu jaknu. Ovu jednostavnu, sportsku jaknu, možete različito kombinovati. Predstavlja savršen model prelazne jakne, koju ćete lako prebaciti preko ramena, ako krene da duva prolećni vetar. Napravljena je od laganog i mekanog materijala, tako da vas može dovoljno zagrejati.

I bomber jakna u koledž stilu je praktičan prolećni odevni komad. Zanimljiva je školarcima, ali i drugim ljudima koji vole ovakav stil.

Prošivene prolećne jakne za dečake  su veoma zahvalne za kombinovanje. Možete ih nositi i uz različite odevne kombinacije. U njima ćete izgledati moderno i smelo. Uz to, biće vam toplo, ako vreme krene da se pogoršava.

Pošto u proleće često pada kiša, treba vam jakna koja će vam pomoći da ostanete suvi u kišovitim danima. Veliki je izbor jakni koje lepo izgledaju, a istovremeno su vodootporne, pa ćete lako naći onu koja vam najviše odgovara.

Jedne od najudobnijih prolećnih jakni su jakne od flisa. Pored udobnosti, otporne su na kišu i vetar. Ove jakne će vas utopliti, ali i ostaviti utisak odličnog stila.

Još jedna neizbežna prolećna jakna, jeste jakna od teksasa. Odlična je za kombinovanje sa mnogim odevnim komadima. Možete je nositi preko majice, košulje ili haljine, uz farmerke, pantalone ili suknju. Mogućnosti su zaista različite.

Blejzeri se često nose kao prolećne jakne. Veoma su praktični, jer mogu da se nose na različite načine i u različitim stilovima. U zavisnosti od kombinacije, sa blejzerom možete odati utisak ležernosti, elegancije, ekscentričnosti ili formalnosti.

Somotne prolećne jakne su idealne za laganu šetnju ili odlazak na kafu, u lepom prolećnom danu. Sa džepovima na grudima i opušteno raskopčane, možete ih nositi kao košulje preko neke tanje majice.

Udobne košulje od vune mogu se nositi kao prolećne jakne. Praktične su za nepredvidivo prolećno vreme. Nemojte brinuti da će vam, dok ih nosite, zbog materijala biti vruće i zagušljivo. U njima ćete lepo izgledati i bićete zaštićeni od hladnoće.

Prolećne kožne jakne i pufnaste jakne sa kapuljačom ili bez nje su uvek u trendu. Možete ih kombinovati na različite načine i uvek ćete izgledati dobro u njima.

Zaista ima mnogo modela prolećnih jakni. Ovo su samo neki od njih. Lako ćete pronaći model prolećne jakne, koji najviše odgovara vašem stilu.