PLANULO ODMAH

Prvo pivo koje nije napravio čovek zove se Autonomous i prvo je pivo na planeti koje je u potpunosti kreirano pomoću veštačke inteligencije.

Beck’s Autonomous, pivo napravljeno pomoću veštačke inteligencije, proizvedeno je u seriji od samo 450 boca koje su ušle u prodaju – i odmah rasprodate – 12. aprila.

autonomous

Prvo pivo na svetu koje je napravila veštačka inteligencija dolazi od poznatog pivskog brenda Beck’s koji ove godine slavi 150 godina postojanja.

Prvo pivo koje nije napravio čovek zove se Autonomous i prvo je pivo na planeti koje je u potpunosti kreirano pomoću veštačke inteligncije, od recepture, dizajna ambalaže, logoa pa čak i do samog reklamiranja. Serija ovog piva je limitirana na samo 450 boca, a reč je o pilsneru sa pet posto alkohola napravljenim od 100 odsto prirodnih, lokalnih, nemačkih sastojaka.

Za recepturu „odgovoran“ je, u najvećoj meri, AI četbot ChatGPT, a za futuristički dizajn ambalaže od 0.33l pobrinuo se popularan AI protokol Midjourney.

– Nakon što smo 150 godina bili na čelu pivskog sveta, ovo označava novi korak u našem putovanju – rekla je Laura Solvej, direktor marketinga brenda Becks’s.

– Fascinirani smo procesom rađanja piva Beck’ Autonomous i time što možemo da prigrlimo nove tehnologije i u industrijskom procesu i u komunkaciji našeg brenda – navela je.

Pivo je lansirano i odmah rasprodato 12. aprila.

Izvor: Vinoifino.rs