PALAČINKE SA PILETINOM

Palačinke sa piletinom su izuzetno ukusan, a istovremeno veoma lagan obrok koji može da posluži kao odličan doručak, ali i savršen izbor za poneti.

palačinke sa piletinom

Sastojci:

2 parčeta pilećih grudi
200-300 grama brašna
100 mililitara mineralne vode
4 jaja
500 mililitara mleka
250 grama feta sira
150 grama kravljeg sira
2 kašike mešavine začina
200 mililitara kisele pavlake
pola korena celera
ulje
so
mleveni crni biber

Način pripreme:

U šerpu sa provrelom, posoljenom vodom sipamo malo ulja, dodamo mešavinu začina, pileće meso, šargarepu, koren paštrnaka i celera i ostavimo sadržinu da se kuva.

U veći sud polupamo 3 jaja, sipamo mineralnu vodu, mleko i izmutimo žicom za mućenje. Posolimo, dodamo brašno, 1-2 kašike ulja i mešamo dok ne dobijemo smesu za palačinke. Ispečemo palačinke.

Skuvano meso i povrće sitno isečemo i stavimo u veći sud. Dodamo kajmak, feta sir, 100 grama kravljeg sira, nanesemo mešavinu začina, pobiberimo i mešamo varjačom dok se sastojci ne sjedine.

Na prvu palačinku nanesemo deo fila, uvijemo u rolat i stavimo u pravougaonu nauljenu vatrostalnu posudu. Na isti način pripremimo sve palačinke i poređamo u posudu. U sud sa pavlakom dodamo 1 jaje i izmutimo žicom za mućenje.

Mešavinu nanesemo na palačinke. Nanesemo sitno izrendan preostali sir. Pečemo 15 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Nekoliko palačinki serviramo na tanjir. Listove zelene salate sitno isečemo i dekorišemo tanjir. Na palačinke nanesemo rendan parmezan i dekorišemo kečapom.

Prijatno!