ROLAT SA PAPRIKAMA I PRŠUTOM

Rolat sa paprikama i pršutom može biti odlično praznično predjelo, bilo da je reč o slavi ili nekoj drugoj porodičnoj svečanosti.

rolat sa paprikama

Sastojci:

4 zelene paprike
300 grama sitnog sira
150 grama lenti pršute
100 grama brašna
30 grama putera
4 jaja
ulje
so
mleveni crni biber

Način pripreme:

Jaja polupamo i odvojimo belanca od žumanaca. Belanca mutimo mikserom dok ne dobiju potrebnu čvrstinu. Žumanca pobiberimo, posolimo, mutimo mikserom i dodamo 1-2 kašike ulja. Zatim dodamo brašno i promešamo žicom za mućenje.

Dodamo izmućena belanca i mešamo dok se smesa ne sjedini. Testo nanesemo u veću pravougaonu tepsiju obloženu kuvarskim papirom. Pečemo 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Pripremamo fil tako što puter stavimo u sud za mućenje, posolimo i izmutimo mikserom. Dodamo sir i izmutimo mikserom. Koru stavimo na vlažnu kuhinjsku krpu, odstranimo papir i zajedno sa krpom uvijemo koru u tolat. Paprike isečemo na tanku duguljastu parčad.

Omekšalu koru odvijemo iz krpe i premažemo polovinom fila. Po celoj površini kore poređamo lente pršute. Na jedan kraj kore nanesemo preostali fil. Na fil poređamo parčad paprika i uvijemo u rolat.

Isečemo rolat na kosu parčad. Parčad rolata u krug serviramo na tacnu. Dekorišemo fišecima od lenti pršute, grančicama žalfije i čeri paradajzom.

Prijatno!