Jedan od najnovijih trendova u uređenju prostora je korišćenje savremenih zavesa sa sistemima – rolo zavesa koje oplemenjuju svaki ambijent.

Zavese su oduvek bile verni pratilac prostorije koja ima spoljašnje otvore, prozore i balkonska vrata. Nekada su one imale veću zaštitnu ulogu, izolaciju prostora, ali se vremena menjaju pa se tada počinju postavljati ukrasni materijali, platno sa vezom, heklane vitražice, zavese u bojama…

Danas, klasične zavese imaju bezbroj dezena i nekoliko vidova kačenja pa su samo bojom i šarama mogle da ostave utisak i upotpune koncept uređenja. Tako je bilo sve do kreiranja novih generacija koje imaju mehanizam za pomeranje, zategnuto platno sa njegovim novim sposobnostima.

Rolo zavese objedinjuju funkcionalnost i estetiku svaki put

Jedan od najpopularnijih modela koji se koristi u savremenom konceptu uređenja jesu rolo zavese, nove zavese za nove izazove.

Menja se sve tako da imaju jako malo dodira sa nabranim, platnenim modelima, a sve više korisnika uviđa jedinstvene prednosti.

Modeli se sastoje od kutije u kojoj se nalazi mehanizam za rotiranje i lanca kojim se zavesa pomera. Kutija je uska, aluminjumska i montira se ili iznad prozora ili na plafon, a najnoviji trend je da se rolo zavese postavljaju direktno na krilo prozora za najveću uštedu prostora uz odlične estetske rezultate.

Platno je zategnuto, jednostruko i lancem se pomera gore – dole, a pošto se kutija postavlja u blizini stakla, rolo zavesa zauzima jako malo mesta pa svaki prostor izgleda prostranije i estetski lepše.

Proizvode se u različitim bojama i dezenima, a platno je sa različitim stepenom prozirnosti pa odgovara različitim namenama. Screen platna su svetlo propusna, a black-out potpuno zamračuju prostoriju pa se prednosti mogu iskoristiti u različitim slučajevima.

Rolo zavesa za svaki prostor

Prvo mesto gde se mogu videti rolo modeli jesu kancelarijski prostori gde se one postavljaju i na prozore, ali i kao model za fizičku pregradu koja se brzo i lako pomera i uklanja.

Pored ove uloge, i svaki dom može imati jedinstveno uređenje ako se odaberu zavese sa sistemom i tako napravi efektnija razlika u uređenju.

Dnevna soba, trpezarija i kuhinja su mesta za screen modela većeg stepena propusnosti svetla, ali koji uspešno blokira UV zrake, ne bledi i obezbeđuje određen stepen privatnosti prostora.

U spavaćim sobama se češće stavljaju black-out platna koja su i izolator, ali i unutrašnja roletna koja potpuno zamračuje prostoriju.

Jedinstvene prednosti platna zavese

Ono što rolo zavesu izdvaja od svega sličnog jeste platno koje je antistatično pa ne skuplja bakterije, prašinu i viruse što je sasvim novi izbor u uređenju prostora.

Naime, rolo zavese se ne skidaju, ne peru i ne peglaju pa su svi korisnici zadovoljni, a model pogodan za postavljanje čak i u sobama mališana ili osoba koje imaju oslabljen imunitet.

Rolo zavesa se radi po meri, prema dimenzijama prozora i potrebama korisnika što je važan činilac i doprinosi boljem izgledu prostora.

Zbog svih ovim prednosti, zavese sa sistemima, rolo, zebra, trakaste…dobijaju nove uloge i postavljaju se u svim objektima jer se uklapaju i uvek izgledaju lepo. Pozovite firmu koja se bavi profesionalnom proizvodnjom i ugradnom pa se i sami uverite u sve kvalitete.