ODMAH PO DŽEPU

Penzioner će za rupu na putu platiti kazni od 882 evra, koja može biti umanjena za 260 evra ukoliko je plati u roku od pet dana.

Penzioner iz malog italijanskog mesta Barlasina odlučio je da sam sanira rupu na putu i to će ga sada skupo koštati, ali ne zbog troškova sanacije, već zbog kazne usled kršenja zakona o putevima.

rupu na putu

– Davno sam javio lokalnim vlastima da postoji problem na putu, ali kada sam video da niko ništa ne preduzima odlučio sam da sam popravim put i 26. aprila sam sanirao oštećenje – kaže Klaudio Trenta, penzioner iz italijanskog mesta Barlasina, nedaleko od Monce.

Sam je sanirao rupu na putu i sada mora da plati novčanu kaznu veću od 800 evra!

Trenta je svoju apsurdnu priču objavio na društvenim mrežama. On je aktivan na Fejsbuku i svojevremeno je formirao i grupu „Događa se u Barlasini i okolini (javite Trenti)“, posvećenu komunalnim i drugim problemima na tom području, javlja Il Corriere della Sera.

Penzioner na društvenoj mreži pokazuje obaveštenje o kazni od 882 evra, koja može biti umanjena na 622 evra ukoliko je plati u roku od pet dana. U njoj piše da je prekršio zakon o putevima, jer je samoinicijativno sanirao rupu na putu na raskrsnici ulica Monte Santo i Trieste.

U dopisu dalje piše da je Trenta dužan da vrati put „u prvobitno stanje“, što praktično znači da mora ponovo da otvori rupu na istom mestu.

Ipak, ovaj penzioner nema nameru da plati kaznu jer, kako je rekao, davno je lokalnim vlastima javio da postoji problem na putu.

Izvor: Poslovni dnevnik