ZAŠTITA OD NAPASTI

Postoji više vrsta zaštite pasa od buva i krpelja, uključujući ogrlice, amule, sprejeve, tablete i ogrlice.

Proleće je period godine kada se priroda budi, ali i kada buve i krpelji postaju najaktivniji. Krpelji kod pasa predstavljaju najopasnije spoljašnje parazite koji prenose ozbiljne bolesti među kojima je Lajmska bolest.

krpelja psa

Budući da se vaš pas može zaraziti ovim parazitima tokom šetnje ili čak dok se igra u dvorištu, važno je preduzeti sve moguće korake kako bi se sprečila infekcija.

Jedan od najvažnijih koraka zaštite od buva i krpelja, jeste da se vaš pas redovno tretira odgovarajućim preparatima protiv ovih parazita. Na tržištu postoji veliki izbor proizvoda koji se koriste u borbi protiv buva i krpelja.

Prvi korak u zaštiti od spoljnih parazita je dobra higijena

Pre korišćenja preparata za zaštitu od spoljnih parazita, važno je sprovesti i higijenske mere za zaštitu psa od buva i krpelja. Četkanje i kupanje psa može pomoći u uklanjanju buva i krpelja koji se drže u krznu i koži.

Prekontrolišite svog psa nakon svake šetnje i uklonite sve što nađete, ovde su od pomoći i češljići koji su posebno namenjeni za čišćenje psa od buva.

Ako primetite bilo kakve nepravilnosti crvenilo ili osip odvedite psa veterinaru, jer kod nekih pasa može doći i do alergijske reakcije na buve koja može dovesti i do infekcije kože ili opadanje dlake, posebno u regiji oko repa.

Efikasni preparati za zaštitu od krpelja i buva

Pet shop i veterinarske apoteke Happy Dog Club imaju u ponudi izvanredan izbor svih potrebnih preparata i opreme koja vam je potrebna kako bi vaš pas bio zaštićen od buva i krpelja. Postoji više vrsta zaštite pasa od buva i krpelja, uključujući ogrlice, amule, sprejeve, tablete i ogrlice.

  1. Tablete štite i od veoma opasnih oboljenja kod pasa

Tablete protiv buva i krpelja su takođe dostupne i obično se daju jednom mesečno. One su efikasne u lečenju infekcija buva i krpelja i imaju veću efikasnost.

NexGard Spectra tablete su izuzetno efikasan preparat koji istovremeno pse štiti od buva, krpelja, crevnih parazita i srčanog crva. Ove tablete pružaju zaštitu 4 nedelje i sastoje se od aktivnih sastojaka koji se deponuju pod kožom psa i ubijaju buve pre nego što polože jaja.

  1. Ogrlice su isplativ i dugotrajan izbor

Bayer Foresto ogrlica je još jedan popularan i veoma isplativ izbor za zaštitu pasa od buva i krpelja, posebno što pruža zaštitu do 8 meseci. Ova ogrlica proizvodi neprekidan miris koji odbija parazite, čime štiti vašeg psa od njihovih ujeda i infekcija. Vodootporna je, predstavlja pomoć i u lečenju alergijske infekcije kože uzrokovane ujedima buva. Životinje moraju kontinuirano tokom 8 meseci nositi ogrlicu.

Kiltix antiparazitska ogrlica za pse koristi se za uništavanje krpelja i buva na psima i zaštitu od reinfestacije. Ukoliko pas ima buve ili krpelje, ovi paraziti uginu 24 sata nakon stavljanja ogrlice, a ektoparaziticidno dejstvo traje do 7 meseci.

  1. Ampule i sprejevi efikasno sredstvo

Ampule, poput ogrlica koriste sličnu tehnologiju i traju od nekoliko nedelja do nekoliko meseci. Obično se stavljaju oko vrata psa i štite ga od buva i krpelja. Važno je da se pas ne kupa ili ne pokisne 48 časova pre i posle stavljanja ampule.

Advantix Spot-on rastvor je takođe izuzetno efikasan u borbi protiv buva i krpelja, a štiti vašeg psa od komaraca i muva. Umanjuje opasnost od prenosa bolesti izazvanih krpeljima. Rastvor iz pipete nanesen na kožu deluje tokom 4 nedelje na krpelje, na insekte tokom 2-3 nedelje.

Sprejevi se preporučuju kod štenaca mlađih od 4 meseca, jer su najbezbedniji. Kao i druge vrste zaštite, sprejevi štite pse od nekoliko nedelja do mesec dana i trebaju se nanositi na kožu jednom u tom periodu.

Posetite Happy Dog Club pet shop i pružite adekvatnu zaštitu svom psu!

Zaštita vašeg psa od buva i krpelja u proleće je veoma važna kako bi se izbegao potencijalni rizik od bolesti i infekcija.

Jedan od najboljih načina da se to postigne jeste korišćenjem preparata i opreme za zaštitu koju možete pronaći u pet shop-u i veterinarskim apotekama Happy Dog Club. Izvanredan izbor proizvoda i stručnost njihovog osoblja garantuje da ćete pronaći optimalno rešenje za vašeg psa.

Obezbedite adekvatnu zaštitu svom psu i posetite sajt happydog-club.com  na kome možete poručiti sve što treba vašim ljubimcima.