RAZGLEDANJE DVORCA

Princ Aleksandar je istakao da je Kraljevski kompleks posebno mesto, bogato istorijom i nasleđem njegovih predaka.

Kraljevski kompleks na Dedinju ponovo dočekuje posetioce, a princ Aleksandar Karađorđević i princeza Katarina svečano su otvorili turističku sezonu za ovu godinu i pozvali sve zainteresovane da se pridruže obilascima koje organizuje Turistička organizacija Beograda.

kraljevski kompleks

Princ Aleksandar je istakao da je Kraljevski kompleks posebno mesto, bogato istorijom i nasleđem njegovih predaka.

„Želim da ljudi u Srbiji i svetu mogu da vide i osete svu istoriju i tradiciju koju ima naš porodični dom. Veoma je važno da se to prenese na naše mlađe generacije“, rekao je princ Aleksandar.

Prema njegovim rečima, ako se “ne ponosimo svojom slavnom prošlošću, ako nismo mi ti koji je negujemo i prenosimo dalje saznanja i činjenice o njoj, niko drugi to neće učiniti umesto nas“.

Dodao je i da su organizovani turistički obilasci najbolja prilika da se vidi ovo prelepo mesto, oseti slavna prošlost i nauči nešto novo. Vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović, zahvalio se na saradnji i još jednom istakao da je Kraljevski kompleks jedna od najvećih turističkih atrakcija Beograda.

„Nadamo se da ćemo na ovaj način upotpuniti već bogatu ponudu našeg grada. Posete Dvorskom kopleksu su jedan od najposećenijih programa, koje su i dobar način da se naši građani podsete, a stranci upoznaju sa istorijom Srbije i Beograda“, rekao je Popović.

Turiste će, kako je navedeno u saopštenju, kada im to obaveze budu dozvoljavale, dočekati princ i princeza. Obilazak čini šetnja u trajanju od sat i po, za upoznavanje sa istorijom, zaostavštinom i kulturom Srbije. Turistička organizacija Beograda (TOB) organizuje obilaske Kraljevskog kompleksa svakog vikenda subotom u 9.30 i 12.30 časova.

Ulaznica kupljena kod Turističke organizacije Beograda uključuje organizovani autobuski prevoz od Trga Nikole Pašića do Kraljevskog kompleksa – okupljanja za prevoz su u 9.30 i 12.30 časova.

Cena ulaznice je 1.500 dinara, a broj posetilaca u grupi je ograničen na najviše 30. Škole, studenti i udruženja penzionera mogu da obiđu Kraljevski kompleks na Dedinju u najavljenim grupnim posetama svakog radnog dana od 9 do 15 časova. Svaka grupa mora da se sastoji od najmanje 10, a najviše 40 posetilaca, navedeno je u saopštenju Kraljevskog dvora.

Izvor: Tanjug