DUŽI OD MESEC DANA

„Logistika“ nije standardni holivudski ep. Ovom filmu nedostaje bilo kakva konvencionalna struktura.

Dok tipični film traje između 90 minuta i 2 sata, mnogi vrhunski filmski stvaraoci su uspešno opravdali pretvaranje svojih igranih filmova u bioskopske događaje od 3 sata i više (sa različitim rezultatima).

logistika

Ali da li ste znali da najduži film ikada snimljen daleko to prevazilazi? Film „Logistika“, objavljen u Švedskoj 2012. godine, traje čak 35 dana i 17 sati.

Logistika nije standardni holivudski ep. Eksperimentalnom filmu, koji su osmislili i režirali švedski reditelji Erika Magnuson i Danijel Anderson, nedostaje bilo kakva konvencionalna struktura.

Kako se navodi na veb stranici filma, koncept je počeo pitanjem „Odakle dolaze svi gedžeti?“ Erika Magnuson i Anderson su pokušali da odgovore na to pitanje prateći životni ciklus pedometra.

Priča počinje u prodavnici u Stokholmu, gde se artikal prodaje, zatim se kreće unazad kako bi zabeležio svoj put do potrošača. Logistika vodi gledaoce na kamion, teretni voz, veliki kontejnerski brod i na kraju u fabriku u kineskoj četvrti Bao’an.

Putovanje se odvija u stvarnom vremenu, tako da publika dobija istinski i tačan osećaj vremena i udaljenosti potrebnih za isporuku gedžeta ljudima koji ih koriste na drugom kraju sveta.

U nastavku možete pogledati 72-minutnu montažu filma.

Izvor: Index.hr