SAVETI KILOGRAMA VREDNI

Pre šetnje, možete da popijete šolju zelenog čaja koji pomaže pri mršavljenju. On podstiče termogenezu pa topi masne naslage.

Da biste se oslobodili viška kilograma, nije neophodno da se podvrgnete teškim treninzima i provodite sate u teretani, jer tu su šetnje.

šetnje

Mnogo jednostavnije je da aktivirate organizam šetnjom, a ovi saveti će vam pomoći da takav jednostavan fitnes program donese rezultate i vitkiju liniju.

Za početak, počnite da vodite beleške o dnevno pređenoj udaljenosti. Za merenje je dovoljna aplikacija na telefonu ili fitnes traka koju ćete nositi oko ruke. Uobičajeno je da se, pri umerenom kretanju, pređe oko 10.000 koraka tokom dana, a ako želite da se oslobodite viška kilograma, savetuje se dnevna „doza“ od 15.000 koraka.

Najbolje bi bilo da imate 45 do 60 minuta dnevno za šetnju, ali ne u jednom „komadu“. Umesto jedne dugačke, bolje je da organizujete tri kraće šetnje. Tako se, kažu fitnes stručnjaci, daleko efikasnije snižava šećer u krvi.

Potrudite se da bar jedan deo trase hodate uzbrdo. Tako se angažuje više mišića, brzina metabolizma se povećava. Slobodno hodajte malo sporije i lagano se nagnite unapred, radi zaštite mišića i tetiva.

Pre šetnje, možete da popijete šolju zelenog čaja koji pomaže pri mršavljenju. On podstiče termogenezu pa topi masne naslage. Odlična proporcija kofeina i katehina u ovom napitku ubrzava metabolizam masnoća.

Izvor: Lepa i srećna