ŽIVOT SVE VRATI

Većina muškaraca vjeruje i nada se da će pametna žena osvetiti se, no tu pravi veliku pogrešku. Život će to da odradi…

Piše: Žana Alpeza

žana alpeza

Pametna žena nikada neće tražiti niti način niti sredstvo, ili bilo što drugo da se osveti. To je blatnjav posao, uzmeš li u ruku blato i počneš bacati koliko god da si puta ruke oprala, taj osjećaj blata da je bio u tvojim rukama je uvijek prisutan.

Jako je jako teško oprostiti nekome tko Vas je na bilo koji način povrijedio. No, život to prije ili poslije „vrati“. Samo trebaš promatrati. Zna, teško je čekati, misli brzinom munje prostrijele glavom, što sam „imam čekati“, ali imaš nitko nema bolje metode da postavi harmoniji na ovoj zemlji kao život.

pametna žena

Ako ovu ženu povrijedi muškarac, on se plaši ustvari one scene „najgoreg“, a to je da joj uradio nešto „neoprostivo. Žene, u takvim situacijama navečer izboksa jastuk, ili ga grli roneći suze, no medjutim ona je sutra na nogama čvrsta, bez pogleda unazad. Većina muškaraca vjeruje i nada se da će pametna žena osvetiti se, no tu pravi veliku pogrešku. Život će to da odradi. Nekada u životu kada bude sjedio sam sa sobom i svojim mislima sjetit će se. Životu se nigdje ne žuri. Sve je u tajmingu.Nema trčanja, niti preskakivanja. Jednostavno se stvari poslože. Muškarac kako vrijeme odmiče misli da se izvukao iz svog prljavog povrjeđivanja, ali kada se bude najmanje nadao osjetit će Božji gnjev.

Zašto kažem Božji gnjev? Upravo zato što će muškarca peći savjest, a to je jedna od najgorih noćni mora. Onaj tko je doživio noćne more zna o čemu upravo govorim. Jastuk kojega žena navečer grli i roni suze na njemu je jedna od najtežih boli što žena prolazi. Kasno je za izgovorene riječi, jučer nikada neće biti danas, ispaljena strijela nema povratka.

Biti svoja!

Jedan od težih zadataka u teškim trenucima. Ostati će vjerna sebi, svojim principima, svom stajalištu. Bez obzira koliko prljavštine, koliko tajni zna o tebi, ne ide ona u smjeru jug. Nema pogrešnog skretanja u njenoj odluci. Upravo zbog svog stava pametna žena i jeste tako odlučna da nastavi dalje.

Bogat je onaj tko je ima!

Da, onaj tko ovakav tip žene dobije u svome životu imati će puno bogatstvo. Čak, i ako ste muškarac koji je manje sposobniji, manje inteligentniji od nje, a ona to zna, nikada Vam neće dati do znanja da je tako. Nježna, je brižna, topla, pametna puna ljubavi. Upravo kao gore onaj jastuka, ali ovaj je napravljen od svile. U ovoj partnerici pronalazite sve, osobu koja Vam je prijateljica, emocionalni saputnik, duhovni slušatelj, što već nije. Ali, naravno i ovaj tip žene treba razumjeti, dati joj prostora za njenu dušu, pošto je dosta senzibilna, empatična, nema nikakvi animoziteta prema nikome ili ničemu. Uzgaja ono samo što najljepše cvijeta. Bez obzira kakvo je razočarenje u životu dočekalo „ne osvećuje se“, kažem, život to odradi.

Dug je to put, kroz koji je većinom sama prošla. Iza fino uređene perfekcionističke fasade s dozom arogancije tko joj želi nauditi ona to vidi i osjeća.

Kako to uspjeva?

Upravo iz svojih djela se kriju njene tajne. Puno ne govori, jer riječi su kao pčele puno zuje bez meda. Postavila je sebe na takvo mjesto da je zapravo „svi vole“, a to „vole“ se krije i ono suprotno.Žene joj zavide, jer kako ostaje tko dostojanstvena sebi. Što neke žene sebi dozvoljavaju radi povrijeđenog „ega“. Velika je to žena, trnovit put, bez razbacivanja ljubavi, nema lažne skromnosti, laž joj je najgore oružje na svijetu. Ne nosi nikakve maske, niti fasade, no doza opreza je prisutna u njenom životu.

Jednostavno, ova žena se „ne osvećuje“, ona čeka da život to odradi!