PIKANTNI JUNEĆI ROLATI

Ukoliko rešite da za prazničnu trpezu imate nešto veoma ukusno i neobično, pikantni rolati od junećeg mesa su naša preporuka.

pikantni rolati

Sastojci:

4 juneće šnicle od po 200 grama
pola struka praziluka
4 lente dimljene slanine
pola korena celera
1 kašika senfa
1 šargarepa
1 glavica crnog luka
3 kisela krastavca
pola kašike mlevene crvene paprike
150 mililtara crvenog vina
1 goveđa kocka za supu
ulje
so
mleveni crni biber

Način pripreme:

Glavicu crnog luka i praziluk sitno isečemo, a koren celera, šargarepu i kisele krastavce isečemo na sitne kocke. U sud sa senfom dodamo mlevenu papriku, malo ulja i promešamo. Šnicle pobiberimo, posolimo i istanjimo kuvarskim čekićem.

Svaku šniclu premažemo mešavinom sa senfom i nanesemo isečen crni luk i kisele krastavce. Zatim na svaku šniclu stavimo lentu slanine, uvijemo ih u rolate, učvrstimo čačkalicama i pržimo u tiganju u većoj količini zagrejanog ulja.

Ispečene rolate izvadimo iz tiganja a na preostaloj masnoći pržimo isečenu šargarepu, celer i praziluk. Posolimo, pobiberimo i promešamo.

U šerpu na šporetu, u oko 400 mililitara provrele vode, stavimo kocku za supu. Kada se povrće proprži, u tiganj vratimo rolate, sipamo vino i supu, poklopimo i dinstamo 30 minuta. Izvadimo rolate, a sadržinu u tiganju izmiksamo.

Na jednu stranu činije serviramo rolate, a na drugu stranu (po želji) serviramo konzervirana zrna kukuruza i prethodno obarenu mešavinu povrća.

Prelijemo rolate sosom i poslužimo.

Prijatno!