PUNJENI ČOKOLADNI MAFINI

Ekstra fini punjeni čokoladni mafini mogu da budu i delo vaših ruku. Uz malo više truda i dobre volje, slasni čokoladni zalogaji posuti kokosom i mrvicama mogu izaći direktno iz vaše rerne.

punjeni čokoladni mafini

Sastojci:

280 grama brašna
1 prašak za pecivo
4 kašike kakaoa
1 jaje
140 grama smeđeg šećera
80 grama putera
150 grama mlečnog namaza
100 grama kokosovog brašna
2 kašike šećera u prahu
1 vanilin šećer
100 grama čokolade za kuvanje
2 kašike mleka
80 grama putera
čokoladne mrvice
300 mililitra jogurta

Način pripreme:

U sud za mućenje stavimo mlečni namaz, vanilin šećer, šećer u prahu i mutimo mikserom dok se sastojci ne sjedine. Dodamo kokosovo brašno i promešamo. Od smese rukama formiramo kuglice. U udubljenja u kalupu za mafine stavimo papirne korpice. U sud sa brašnom dodamo prašak za pecivo, kakao i promešamo. U sud za mućenje polupamo jaje, dodamo 80 grama putera i izmutimo mikserom. Zatim dodamo smeđi šećer, jogurt i mutimo dok se sastojci ne sjedine. Dodamo brašno sa kakaom i praškom za pecivo i mešamo varjačom dok se sastojci ne sjedine.

Kašikom smesu nanesemo u papirne korpice u kalupu. Na smesu stavimo kuglice. Dopunimo korpice testom. Pečemo 25 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. U šerpicu na šporetu stavimo 80 grama putera, 2 kašike mleka i čokoladu izlomljenu na parčad i mešamo. Kada se puter i čokolada rastope sklonimo šerpicu sa šporeta.

Mafine zajedno sa korpicom izvadimo iz kalupa i gornjim delom ih potopimo u rastopljenu čokoladu. Na preliv nanesemo kokosovo brašno i čokoladne mrvice.

Ostavimo mafine da se ohlade, pa ih poređamo na tanjir i poslužimo.

Prijatno!