KAD JE NAPOLJU KIŠA…

Postoje aktivnosti koje mogu biti zanimljive i dok je napolju nevreme, kad ste prinuđeni da tokom kišnih dana ostanete unutra.

Iako se bližimo letu, i dalje ima dosta kišnih dana, a tada mnogi od nas kao da malo slabije funkcionišu i ne znaju šta bi sa sobom jer su planirali nešto drugo.

kišnih dana

Sigurno je kiša mnogima pokvarila već dogovorene planove za izlet u prirodi, igranje sa decom na igralištu ili jednostavnu šetnju do grada na kafu i sladoled uz viđanje sa prijateljima, ali postoje aktivnosti koje mogu biti zanimljive i dok je napolju kišno vreme, a vi prinuđeni da ostanete unutra.

Pozovite prijatelje

Ako nenanadano ostanete kod kuće, prođite malo po telefonskom imeniku, i pozovite neke prijatelje sa kojima se dugo niste čuli. Sigurno ste to već odavno i planirali, ali uvek je bilo nešto preče što ste morali da uradite, pa niste stigli. No, sada nemate izgovor, a i onome “sa druge strane žice” će biti drago da ste ga se setili, i pozvali. I vi ćete se sigurno osećati bolje, a i slobodno vreme ćete na ovaj način kvalitetno utrošiti.

Pogledajte sportsku utakmicu

Možda nije svako pasionirani ljubitelj sporta, ali s vremena na vreme se može pogledati neki dobar fudbalski ili košarkaški meč kojih uvek ima na televiziji. Ako ne pratite inostrana prvenstva, tu vam je uvek domaća liga, a poslednjih godina je dosta popularan i tenis koji uvek deluje smirujuće na svakoga. Ako vas baš ništa od ovoga ne zanima, verovatno će se na programu naći i neka utakmica nacionalnih selekcija koju možete gledati zajedno sa prijateljima, a sa njima se možete i kladiti na rezultat kako bi vam celo gledanje bilo zanimljive, a što će vam omogućiti jedan klik na Superbet, i brzinsko popunjavanje tiketa.

Pročitajte knjigu

knjiga zabava

Kišoviti dani su kao stvoreni za zatvaranje u kuću i čitanje knjiga, te ste verovatno i sami došli na ovu ideju. Još ako imate nekoliko njih koje vam stoje na radnom stolu ili pored uzglavlja, onda je tim bolje da krenete u čitalačko uživanje. Nećete ni osetiti kako će vreme brzo proći, a vi ćete već duboko “utonuti” u radnju i likove, i zaboraviti da je napolju loše vreme. Sa druge strane, čitanje knjiga nikada nije loša ideja, pa se nećete ni nervirati zbog loše potrošenog vremena u kući.

Pustite film ili seriju

Ako ste kojim slučajem planirali da idete u bioskop, pa to odložili zbog kiše, nema nikakvih problema – napravite bioskopsku atmosferu u svojoj kući, spremite kokice, zamračite prozore, i pustite film koji ste još odavno hteli da pogledate, a niste imali dovoljno vremena za to. Sada kada je toliko različih filmskih naslova dostupno “na klik” nemate izgovor da kažete da ne znate šta biste gledali. To čak ne mora biti neki naslov iz raznoraznih filmskih kataloga koji su sada dostupni – dovoljno je da upalite televizor, i sigurno ćete pronaći neki dobar film među bezbroj kanala koji su nam sada svima dostupni. Triler, komedija, akcioni ili neki stari, dobri domaći – na vama je izbor.

A ako vidite da će kiša potrajati, onda se možete odlučiti i za neku seriju. Sada je popularno takozvano “bindžovanje” odnosno gledanje više epizoda ili sezona odjednom, pa što ne biste i vi to sebi priuštili kada ste već ostali kod kuće zbog kiše.

Sredite kuću

čišćenje zabava

Verovatno niste planirali da vam ostanak u kući prođe u njenom sređivanju, ali to ne bi trebalo da vas brine – napravite sebi ugođaj kakav želite, pustite neku dobru muziku, i lagano, bez žurbe i stresa krenite u sređivanje. Nema potrebe da sebi dajete neke velike ciljeve, dovoljno je da spremite sobu ili dve, a nakon toga se odmorite uz omiljenu kafu. Nakon toga možete u istom ritmu nastaviti, te sigurno nećete ni primetiti kada kiša bude prestala.