JESTI UVEČE

Uvreženo mišljenje je da večera posle 20 sati uveče zapravo može da oteža skidanje kilograma, ali i da dovede do toga da dobijete još kilograma.

Kada nastojite da izgubite kilograme, ono što jedete jednako je važno kao i kada to jedete. Obroci u pravo vreme olakšavaju pravilno varenje hrane, pospešuju metabolizam, ali vam pomažu i da izgubite kilograme.
custom mens softball jerseys
custom bowling jerseys
custom jerseys basketball
custom soccer jersey
custom basketball jersey
custom baseball jersey
custom jerseys basketball
custom softball jerseys
custom baseball uniforms
custom basketball uniforms
customize football jersey
custom jerseys
custom nba jerseys
nike custom baseball jerseys
custom jerseys basketball
custom team jerseys
football jerseys
customized baseball jerseys
custom jerseys near me
custom team jerseys
nfl jersey for sale
customize jersey
customized baseball jerseys
hockey jersey customizer
custom basketball jerseys
nba jersey customized
team jerseys
baseball jerseys custom
custom football jersey design online
customized shirts near me
custom baseball jerseys
make your own jersey
custom jerseys
custom jersey maker
custom nfl jerseys
create custom jerseys
custom soccer jerseys
custom basketball jerseys cheap
custom baseball jersey
custom mlb jerseys
customized printed jerseys

večera posle

Ujutru se uvek preporučuje obilan doručak u roku od 30 minuta do sat vremena nakon što se probudite, dok se večernji lagani i rani obroci smatraju ključnim za brže skidanje kilograma.

Uvreženo mišljenje je da ako jedete kasno uveče zapravo možete da otežate skidanje kilograma, ali i da dovedete do toga da dobijete još kilograma.

Prema studiji objavljenoj u „British Journal of Nutrition“, ne postoji veza između vremena obroka i dobijanja kilograma.

Studija koju je sproveo tim istraživača s Kings Koledža u Londonu ispitivala je prehrambene navike više od 1.500 dece koristeći podatke „UK’s National Diet and Nutrition Survey Rolling Programme“ prikupljene između 2008. i 2012.

Proučavali su podatke kako bi pronašli vezu između večernjeg obroka, vremena i povećanog rizika od prekomerne telesne težine ili gojaznosti. Na kraju studije nisu pronašli nikakvu vezu između kasnih večernjih obroka i gojaznosti.

To nas dovodi do zaključka da nije problem vreme, već izbor hrane i količina koja dovodi do „noćnog“ debljanja.

Dug vremenski razmak između ručka i večere uticaće na to da više jedete u večernjim satima. Tada gubite pojam o količini hrane koju pojedete i na kraju pojedete više kalorija nego što bi trebalo.

Drug problem je što su ljudi noću skloniji lošem izboru hrane. Kada ste gladni, žudite za nezdravom hranom i teško je odoleti iskušenju. Gazirana pića, slani zalogaji i poslastice sadrže mnogo kalorija i lako mogu da dovedu do viška kilograma.

Loš izbor hrane i konzumiranje previše kalorija mogu da dovedu i do nekih drugih zdravstvenih problema. Konzumiranje teškog i masnog obroka pre spavanja moglo bi da dovede do problema sa varenjem. Noću ćete se osećati naduto, što će takođe uticati na kvalitet vašeg sna.

Zbog toga je najbolje da pojedite poslednji obrok u danu bar dva sata pre odlaska na spavanje.

Izvor: N1