KAO NIKO NIKAD PRE

Srpski teniser je po treći put u karijeri trijumfovao u Parizu na Rolan Garosu, pošto je u finalu pobedio Norvežanina Kaspera Ruda 7:6 (7:1), 6:3, 7:5.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković izjavio je u Parizu da je veoma ponosan na rezultate u dosadašnjem delu sezone.

 

Đoković je ove sezone osvojio tri titule, a od toga dva grend slem trofeja – Australijan open i Rolan Garos.

Srpski teniser je po treći put u karijeri trijumfovao u Parizu na Rolan Garosu, pošto je u finalu pobedio Norvežanina Kaspera Ruda 7:6 (7:1), 6:3, 7:5.

Đoković je trijumfom u Parizu osvojio rekordnu 23. grend slem titulu. Srpski teniser se danas po tradiciji slikao ispred Ajfelovog tornja u Parizu.

„Veoma sam ponosan, umoran sam, biće mi potrebno vremena da se odmorim. Neverovatne dve nedelje, cela sezona u stvari. Osvojio sam prva dva grend slema, tačno ono što sam želeo od početka godine. Želim da pokušam da osvojim što je više moguće grend slemova“, izjavio je Đoković, prenosi Mocartsport.

Đoković se danas zvanično vratio na prvo mesto ATP liste. On je započeo rekordnu 388. nedelju kao prvi teniser sveta.

„Oduševljen sam i ponosan sam što sam ispisao istoriju sporta koji zaista volim. I što sam mogao to da podelim sa prijateljima, porodicom, timom. Veliko i veoma teško putovanje, svaki meč je bio vrlo izazovan, ali izdržali smo. Rolan Garos je za mene uvek bio najteži od četiri grend slema, zato je još slađe. Istorija na stolu, na onakvom meču, sa svim tim ljudima na tribinama… Veoma jedinstven, specifičan osećaj, poseban. Kada sam pao na teren osećao sam ogromno olakšanje, preplavile su me divne emocije“, istakao je Đoković.