SLEPA LJUBAV

Sve počne dopisivanjem preko interneta, na jednom od sajtova za upoznavanje. U mestu za opis sopstvene ličnosti, sklonosti i namera, ona je bez zadrške izložila svoju dušu.

„Zvaću te“, govori zatvarajući vrata svog stana, prethodno se zdušno počešavši za međunožje. Zna da neće, nikada ne zovu, takvi kao on povale jednu ženu maksimalno tri puta i potom se više ne jave. Ne žele vezivanja, čak iako su ona zasnovana na čisto telesnom odnosu, čak i ta vrsta stalnosti stvara im opterećujuću obavezu. Oni žele da budu slobodni, oni – muškarci sa kojima ona pokušava da ostvari ozbiljnu, duboku vezu.
custom nfl jersey
cheapest customized t shirts
custom basketball jerseys
custom jerseys soccer
custom jersey
team jerseys
custom football jerseys
custom jersey basketball
custom hockey jersey
all nfl jerseys
custom jerseys online
custom nfl jerseys
custom design
custom nba jerseys
cheap jerseys custom
customize football jersey
baseball jerseys custom
cheap jerseys online
nfl custom jerseys
custom soccer jerseys
custom jerseys online
custom hoodies cheap
custom jersey maker
customize jersey soccer
custom basketball
custom softball jerseys
custom basketball jerseys
customize jersey basketball
custom jerseys
cheap jerseys
custom football uniforms
jersey store
cheap football jerseys
custom jersey maker
custom jerseys
cheap jerseys
custom basketball jerseys
nba jersey customized
custom soccer jersey
custom baseball jerseys
custom soccer jerseys

slepa ljubav

Sve počne dopisivanjem preko interneta, na jednom od sajtova za upoznavanje. U mestu za opis sopstvene ličnosti, sklonosti i namera, ona je bez zadrške izložila svoju dušu. Nije slagala ništa, počev od imena i prezimena, pa sve do najintimnijih interesovanja. Smatra da u tome nema ničeg lošeg. Smatra da je to pravi put da bi se došlo do drugog, onog koji će je voleti. Smatra da su svi ti koji su kao i ona napisali da traže srodnu dušu i ozbiljnu vezu, zaista to i žele. Smatra da su svi iskreni kao ona. Zašto ne bi bili? Pa zar pronaći osobu sa kojom se možemo voleti ne predstavlja jedno od najvećih životnih blaga? Zar ne teže svi tome? Ne? Čak ni brojne otvorene seksualne poruke koje često dobija ne uspevaju je ubediti da greši, da baš svi žele ljubav, samo da ne znaju način kako da do nje dođu. Zato i odlazi na sve te susrete iznova i iznova verujući da je baš taj sa kojim se sastaje onaj pravi. Da će baš taj shvatiti svu tananost njenog bića i da će nazvati, da će baš on biti taj koji će nazvati i nakon te ustaljene norme od tri sastanka.

Može se postaviti pitanje zašto ona odlazi sa njima u krevet. Zar se ne može sve završiti na popijenoj kafi, nekoliko razmenjenih iskustava, blaziranoj atmosferi? Zar tako ne rade sve pametne devojke koje drže do sebe? Da li je ona možda laka devojka? Da li je i ona seksualno neuzdržljiva i ne može odoleti naletima strasti? Odgovor ipak vodi na sasvim drugu stranu, do same suštine njenog bića, a to je ljubav. Naime, ona duboko veruje da se muškarcu sa kojim je treba podati u celosti kako bi on mogao da oseti celokupnost njenog bića i da je potom prigrli i nikada više ne pusti. Ona duboko veruje da mora izneti sve što ima, odmah, jer možda više neće imati priliku, ona veruje da je svaki trenutak dragocen i da nije slučajan te ga tako i treba ispuniti čitavim postojanjem. Ona svim srcem veruje da svi traže svoju polovinu i da svi ti promašaji postepeno vode do cilja. Do onog pravog. Do celosti.

Ona ne priznaje da je ovaj svet ogrezao u greh i zlo svake vrste. Ona veruje da dobro uvek pobeđuje i da tu nema nedoumica. Za nju ne postoje loša iskustva, postoje samo ona koja više i ona koja manje bole. A bole sva, bez izuzetka. Sva ta hladnoća sa kojom se za njom po treći put zatvore vrata zaboli je više od bilo kog fizičkog udarca. Ipak, ona im prašta jer misli da ne znaju šta čine. Ona se moli za njih, za sve njih, iako se broj stalno povećava, ona strpljivo pali sveće i prinosi Bogu svoje najlepše molitve da svaki od tih muškaraca nađe sebi svoju polovinu, da se trgne iz dremeža i spozna lepotu ljubavi.

U svojim snovima ona razgovara sa svetom Marijom Egipatskom, čuvenom pokajanom bludnicom. Sve više se oseća da njen život tone u blud iako to uopšte nije želela, uprkos tome što je nešto sasvim drugo želela. Ona se kaje za svoje bludne pokušaje da se uspne do ljubavi, pa ipak ne može da prestane da traži. Ne može da odustane. Nada da će jednom doći do Nje, smisao je njenog života. Ona traži odgovor od svete Marije Egipatske – da li je nekog od svih tih muškaraca sa kojima je bila, da li je nekog volela, da li je nekog osetila i da li je za nekim od njih žalila dok se četrdeset godina kajala u pustinji ili je prema svom bivšem životu osećala samo neizreciv užas. Ona taj užas ne oseća. Naravno, preterano bi bilo reći da je svakog od tih muškaraca volela, ali nije preterano reći da je svakog na neki način osetila i da joj je svaki bio na svojevrstan način blizak. Nije preterano reći da je svakog želela da voli. Sveta Marija Egipatska ćuti, ona joj ne zamera. Zna da nije dostojna svetiteljkine milosti, a kamoli obraćanja. A boli je, sve je boli, svi je bole, sve više i njene snove sve više obremenjuje tužna senka. Ponekad se pita dokle će još moći tako, da veruje, nada se i traži. Dokle će moći da se daje u celosti i bez zadrške. Šta će biti sa njom ako joj snaga ponestane, ako odustane? Zar će i ona postati neosetljiva kao i svi ti muškarci koji joj se nakon famoznog trećeg susreta više nikada ne jave? Zar će i ona utonuti u sveopšti trend samoljubivog korišćenja drugog radi sitnih interesa? Zar to ne bi bio njen kraj? Kraj svega u šta je verovala i čemu je stremila? Ali šta ako on i posle svih njenih pokušaja ipak ne dođe? Šta ako je njena polovina zalutala sa nekom drugom, koja za njega nije bila prava, ali on nije imao dovoljno vere ili vremena da potraži nju? Šta ako je kojim slučajem već među anđelima, preseljen u večiti mir i ljubav neprolaznu?

Iz teških misli trže je svetlo na monitoru, signal da je nova poruka tu. Nada se budi i ona za tili čas nabacuje osmeh na lice, a maštu na srce i upušta se u još jednu novu avanturu virtuelnog upoznavanja. Jer, ko zna, možda je ovaj baš taj pravi?