PUNJENI BIFTEK

Biftek je jedan od najkvalitetnijih mesnih odrezaka, a punjeni biftek iz ovog recepta dobija još više na kvalitetu. Probajte da napravite ovaj specijalitet i oduševite svoje goste!

punjeni biftek

Sastojci:

1 kilogram bifteka
6 viršli
6 kuvanih jaja
200 mililitara kisele pavlake
150 grama lenti dimljene slanine
1 kašika svinjske masti
200 grama mešanog povrća
ulje
so
mleveni crni biber

Način pripreme:

Biftek posolimo sa svih strana, pobiberimo i napravimo udubljenje za punjenje. U udubljenje stavimo lentu slanine, 3 viršle i 3 skuvana jaja.

U tepsiju na šporetu stavimo svinjsku mast da se rastopi. Na rastopljenu masnoću stavimo biftek da se prži. Za vreme prženja biftek okrećemo. Kada biftek porumeni sa svih strana u tepsiju sipamo 300 mililitara vode, zatvorimo aluminijumskom folijom, sklonimo sa šporeta i stavimo u rernu.

Pečemo 60 minuta na 200 stepeni. Izvadimo tepsiju iz rerne i odstranimo foliju. U sud sa pavlakom dodamo dve kutlače tečnosti iz tepsije. Promešamo žicom za mućenje. Zatim razmekšanom pavlakom prelijemo biftek. Vratimo tepsiju u rernu i pečemo još 30 minuta na istoj temperaturi.

Na zagrejano ulje, u tiganju, stavimo slaninu isečenu na duguljastu parčad da se prži. Zatim dodamo viršle isečene na kosu parčad, mešavinu povrća, posolimo, pobiberimo, promešamo i sklonimo tiganj sa šporeta.

Ispečen biftek sečemo na parčad koje stepenasto poređamo na činiju za serviranje. Na dve strane činije serviramo sadržinu iz tiganja.

Preostala tri skuvana jaja isečemo na polovine po dužini i poređamo po krajevima činije. Na svaku polovinu jajeta stavimo po list peršuna.

Prijatno!