RASHLADITE SE TOPLIM

Ispijanje toplih napitaka kao što je čaj, tokom leta može da bude odličan izbor za podnošenje velikih vrućina.

Iako se može činiti kontraintuitivnim, posezanje za toplim napicima umesto hladnim zapravo može biti efikasnije u održavanju niske telesne temperature.

čaj tokom leta

Temperature su sve više i mnogi već razmišljaju o načinima da se rashlade. Većina ljudi zna da je važno ostati hidrirani tokom toplog vremena kako bi se izbegla dehidracija i toplotna iscrpljenost, ali se ispostavilo da odabir nečeg drugog osim vode, kao što je čaj, može pomoći vašem telu da se ohladi.

Iako se može činiti kontraintuitivnim, posezanje za toplim napitcima umesto hladnim zapravo može biti efikasnije u održavanju niske telesne temperature. Posezanje za šoljicom čaja možda vam je poslednja stvar na umu, ali ispostavilo se da pijenje određenog biljnog čaja može pomoći da se ohladite.

Nutricionista je preporučio da razmislite o čaju od nane, koji je poznat po svojim antiinflamatornim svojstvima, a može vam pomoći i da se rashladite.

„Lako se uzgaja u bašti ili i jeftin je za kupovinu u supermarketu, pepermint je savršen izbor i nudi prirodan način da se ohladite, jer mentol biljke stimuliše receptore za hlađenje vašeg tela“, rekla je nutricionista Simon Tomas.

A ako još uvek ne možete da se nosite sa ispijanjem toplih napitaka tokom toplih meseci, Simon ima sjajan trik da se uverite da i dalje možete uživati u ovom biljnom leku.

„Volim da skuvam čaj od nane, a zatim ga zamrznem u kockicama leda da bih ih koristio kasnije tokom dana kao dodatni način da se ohladim i ostanem hidrirana. Takođe možete dodati mentu i vodu u bokal i piti ovaj prirodni koktel tokom dana kada vam je vruće i kada ne želite gazirana pića“, dodala je ona.

Izvor: Večernji.hr