OMETAJU MU KREATIVNOST

Koliki je Kristofer Nolan „ludit“ govori i to što kompjuter na kojem piše svoje scenarije nije povezan sa internetom.

Reditelj Kristofer Nolan je dobro poznat po tome što je izbegavao kompjuterski generisane efekte u svojim filmovima kada je to bilo moguće. Umesto toga je snimao akciju kamerom.

kristofer nolan

Ali Nolanova sklonost da stvari radi na staromodan način prevazilazi ono što gledaoci filmova vide na ekranu.

U intervjuu za The Hollywood Reporter ove nedelje, Nolan je otkrio da bi njegova deca verovatno rekla da je potpuni ludit (neko ko se plaši tehnologije) zbog toga koliko se kloni savremenih tehnologija u svom poslovnom životu.

Direktor „Teneta“, koji je 2020. godine rekao za People da koristi telefon na preklop umesto pametnog telefona, priznao je da je odlučio da se ne „uvlači“ previše u tehnologiju kako bi održao fokus.

„Radi se o nivou ometanja. Ako generišem svoj materijal i pišem sopstvene skripte, biti na pametnom telefonu ceo dan ne bi mi bilo od velike koristi“, rekao je Nolan.

Još 2000. godine je sebe opisao kao osobu koju je lako ometati, prenosi CNBC Make It.

Ne koristi ni internet dok radi

„Ne želim da imam pristup internetu svaki put kada mi je dosadno. Razmišljam mnogo u tim trenucima dok su ljudi zaokupirani onlajn aktivnostima, tako da mi to koristi“, izjavio je tada.

Ali njegovi stari školski načini se tu ne zaustavljaju. Kompjuter na kojem 52-godišnjak piše svoje scenarije nije povezan sa internetom, navodi Hollywood Reporter.

Nolan takođe radije predaje svoje scenarije glumcima umesto da ih šalje digitalno. Iako mu je to dalo reputaciju da radi „u tajnosti“, Nolan je rekao da je istina sve samo to ne.

„To nije tajnost, to je privatnost. To je mogućnost da isprobate stvari, da pravite greške, da budete avanturista što je više moguće. I da biste mogli da sednete sa nekim ko je upravo pročitao ono što ste napisali i shvatite njihovo mišljenje o tome, vidite kako se oni povezuju s tim na veoma ljudski, licem u lice način.“

Još od njegovog hita „Memento“ iz 2000. godine, Nolan je pisao scenario za svoje filmove zaključno sa „Insomnijom“ iz 2002. Njegov najnoviji film, dugoočekivani „Openhajmer“, u bioskopima se emituje od 21. jula.

Izvor: BIZLife