BLOKIRATI ŠTETNE ZRAKE

Svi govore o tome kako je važno zaštiti telo tokom sunčanja i izbeći opekotine, ali retko ko kaže da i kosa trpi oštećenja od sunčevih zraka.

Ostavljanje kose nezaštićenom može dovesti do oštećenja kao što su lomljivost i suvoća, a takođe može dovesti do opekotina vlasišta od sunca. Zbog toga je važno da imate dvostruki pristup zaštiti od sunca, za kosu i kožu glave.

kosa sunčanja

To znači da koristite kremu za sunčanje i sredstvo za zaštitu od toplote zajedno sa fizičkim barijerama kao što su šeširi sa širokim obodom i suncobrani kako biste blokirali sunce i pružili UV zaštitu vašoj kosi i vlasištu.

Održavajte kosu hidriranom

Pošto izlaganje suncu isušuje vašu kosu, važno je da kosa bude što je moguće vlažnija. Obavezno pijte puno vode pre nego što provedete dan na suncu i spakujte hidratantne grickalice poput voća i povrća sa visokim sadržajem vode. Na kosu nanesete proizvod za dubinsko hidriranje da biste zatvorili vlagu pre izlaganja suncu.

Sweden bitter - originalni Šveden biter

Ređe koristite šampon

Šamponiranjem kose svaki dan smanjuju se prirodnih ulja na vlasima, a ovo odsustvo prirodnih ulja za kožu glave može podstaći da vaše vlasište previše proizvodi sebum.

Nanesite SPF na svu izloženu kožu

Kada nanosimo kremu za sunčanje, težimo da se fokusiramo na lice i telo od vrata nadole. Ali, trebalo bi da kremu nanosimo na sva izložena područja.

Koristite sredstvo za zaštitu od toplote na kosi

Proizvodi za kosu za zaštitu od toplote stvaraju barijeru bez težine između pramenova vaše kose i izvora toplote, bilo da je to presa za kosu ili sunce.

Izvor: Novosti