PRESELJENJE

Cene selidba u Beogradu mogu se formirati tako što se zajedno posmatraju pređeni kilometri vozila, kao i sama veličina vozila koja se koristi za te potrebe.

Kada se javi potreba za preseljenjem i selidbom, u većini situacija biće vam potrebna pomoć profesionalaca koji će vam olakšati čitav proces. Budući da je konkurencija firmi za selidbe u prestonici Srbije velika, izuzetno teško je izabrati onu koja je najkvalitetnija i koja nudi najbolje uslove. Ono što svakako najviše interesuje sve klijente jeste cena usluga selidbe, koja iz različitih razloga varira.

selidba u beogradu

Cene usluga selidbe mogu da budu pokazatelji kvaliteta firme i njihovog poslovanja. Osim toga, od cene umnogome zavisi da li će neko odabrati određenu firmu ili ne, te je potrebno znati da li se novac koji se ulaže u određenu agenciju isplati. Iako postoji pravilo da se veće cene odnose i na bolji kvalitet i uslugu, to ne mora uvek da bude slučaj. Stoga, različiti su faktori i detalji koji utiču na formiranje konačne cene i ponude.

Formiranje cene selidbe – Uticaj različitih faktora

Kao što je već spomenuto, različiti su faktori koji utiču na formiranje krajnje cene usluga selidba, te je gotovo nemoguće odrediti cenu samo na osnovu jedne ponude. Zbog raznovrsnih opcija koje postoje, retko koja agencija za selidbe na svom sajtu nudi konkretne cene, već se one formiraju na osnovu svih potreba i uslova. Isto tako, treba znati da selidbe Beograd cena uglavnom mogu biti za nijansu skuplje nego što je to slučaj od različitih ponuda na periferiji, budući da je reč o srpskoj prestonici gde su cene uvek veće.

Mnoge agencije za selidbe trude se svakodnevno da svojim potencijalnim klijentima ponude i obezbede što bolje i kvalitetnije uslove selidbe, kako bi njihovo poverenje uspeli da zadrže na duge staze. Kada je u pitanju konačna cena, ona će se formirati na osnovu specifičnosti posla i zahteva za koje želite da angažujete agenciju. Ukoliko želite da, primera radi, preselite neki manji stan u Beogradu, tada možete očekivati potpuno jeftinu i sasvim povoljnu cenu selidbe, budući da one ne oduzimaju mnogo vremena i ne zahtevaju veću radnu snagu.

Ukoliko se, ipak, radi o preseljenju većih firmi, velikih kompanija ili prostranih kuća, tada će i sam proces selidbe biti skuplji i zahtevniji, budući da će agencija biti primorana da angažuje veći broj vozila i mnogo veći broj radnika nego inače. Svakako, konkretne cene i informacije o čitavom procesu možete dobiti isključivo tako što ćete kontaktirati agenciju i sa njima se dogovoriti oko svih detalja.

Osim veličine posla, na formiranje konačne cene kada su u pitanju selidbe može uticati i razdaljina između lokacija među kojima se vrši preseljenje ili pak transport. Dakle, što je veće rastojanje, činjenica je da će i cene biti više. Osim toga, cena će se formirati i na osnovu spratnosti i pristupa određenim lokacijama, ali i na osnovu količine i veličine stvari koje se prenose ili transportuju. Veliku ulogu igraće i broj potrebnih radnika za selidbe, kao i da li je za selidbu potrebno korišćenje kamiona ili kombija, da li je neophodna montaža ili demontaža nameštaja ali i mnogi drugi faktori. Isto tako, na cenu mogu da utiču i određeni specijalni uslovi koje vi imate, a tiču se samog preseljenja, montiranja nameštaja ili transporta.

Koje su cene selidba u Beogradu?

Iako je već navedeno da cene selidbe u Beogradu ne mogu tek tako lako da se formiraju i navedu, ipak postoje neke okvirne cifre oko kojih se uglavnom kreću sve agencije. Cene selidba u Beogradu mogu se formirati tako što se zajedno posmatraju pređeni kilometri vozila, kao i sama veličina vozila koja se koristi za te potrebe. Primera radi, ukoliko je u pitanju kombi prevoz, u gradu cena može da se kreće oko 2.500 RSD, s tim što će cena rasti ukoliko postoje neki otežani uslovi, kao što su prilaz objektu, nošenje nameštaja na neki sprat, postojanje lifta i slično.

Kamionski prevoz je po pravilu uvek skuplji od kombi prevoza, budući da se radi o dosta većem i glomaznijem vozilu, te je potrebno i više goriva za njega. Cena kamionskog prevoza može da ide i preko 5.000 RSD, a to će zavisiti i od uslova koje imaju radnici. Cena po jednom radniku za kombi prevoz može da ide od 1.500 do 3.000 RSD, dok se cena po jednom raniku za kamionski prevoz kreće od 2.500 RSD.

Montaža i demontaža različitog nameštaja takođe ima svoju cenu, a koja će zavisiti od same vrste, zahtevnosti i vremenskog okvira u kome bi se ta radnja obavila. Cena montaže ili demontaže kreveta može da ide i do 1.000 RSD, dok će za ormare cena kreće do 2.000 RSD. Svakako, moguće je od agencija tražiti i montažu i demontažu i drugog nameštaja, a sve u dogovoru sa agencijom. 

Iako u Beogradu vlada mišljenje da je cena selidbe veća u odnosu na periferiju, to nije uvek tako. Čak i danas je moguće naći agencije sa povoljnim cenama koje će vam pomoći da vaša selidba prođe u najboljem redu.