SPOSOBNIJI OD SVIH

Radnik koji se bavi izgradnjom hidrograđevinskih objekata za mesec dana je zaradio gotovo milion maraka, što je oko 768 prosečnih plata u Srpskoj.

Radnik u Banjaluci u jednom mesecu uspeo je da zaradi skoro milion maraka, prema podacima Poreske uprave Republike Srpske.

milion maraka

Lista najvećih prijavljenih pojedinačnih neto primanja po osnovu radnog odnosa u RS u prvih šest meseci 2023. godine Poreske uprave RS pokazuje da je najveća plata skoro milion maraka, tačnije 983.026 KM.

Radnik banjalučkog preduzeća koje se bavi izgradnjom hidrograđevinskih objekata za mesec dana je zaradio tačno 983.026 KM, odnosno 768 prosečnih plata u RS, a pored plate u tu cifru ulaze i regres, topli obrok, prekovremeni rad, bonus, naknade i dodaci na uslove rada.

Na listi najvećih primanja u prvih šest meseci ove godine sledi još jedan zaposleni u banjalučkoj firmi koja se bavi ostalim novčanim poslovanjem (posredovanjem). On je zaradio 251.769 KM.

Na trećem mestu sa zaradom od 107.462 KM je radnik iz Istočne Ilidže zaposlen u trgovini na veliko duvanskim proizvodima.

Njega sledi jedan zaposleni u delatnosti bolnica sa primanjem od 98.078 KM, dok je oko dve hiljade manje (96.499 KM) zaradio zaposleni u oblasti ostalo novčano poslovanje (posredovanje).

Radniku zaposlenom u delatnosti pozivnih centara na račun je u jednom mesecu leglo 85.924 KM, u nespecijalizovanoj trgovini na veliko 78.320 KM, a u ostalom novčanom poslovanju (posredovanju) 62.588 KM.

Listu zatvaraju zaposleni u Laktašima u oblasti nespecijalizovana trgovina na veliko hranom, pićem i duvanom sa 60.943 KM i u Banjaluci u firmi koja se bavi proizvodnjom osnovnih farmaceutskih proizvoda koji je zaradio 59.817 KM.

Izvor: Capital