POSLOVANJE I RAZVOJ

Nudimo vam nekoliko saveta koji će biti od pomoći da na lak i bezbedan način opremite restoran kvalitetnom i modernom opremom.

Konstantan porast turizma i turistički potencijal različitih lokacija uslovili su da je potrebna za kvalitetnim i sadržajnim restoranima sve veća. Ipak, potrebno je znati da iza svakog dobrog restorana i kvalitetne ponude stoji moderna i kvalitetna oprema, koju je nekada jako teško izabrati. Zahvaljujući kvalitetnim i uvek modernim sadržajima, restoran održava svoje poslovanje i uspeva da ga razvija u pozitivnom smeru.

opremite restoran

Međutim, često poslodavci postavljaju pitanje kako pronaći kvalitetnu opremu u moru preporuka, saveta i ideja. Izuzetno je teško danas razlučiti koje su to kompanije i firme koje nude zaista kvalitetne proizvode, a koje su one koje žele samo da prodaju opremu. Stoga, u nastavku teksta vam nudimo nekoliko saveta koji će vam pomoći da na lak i bezbedan način opremite restoran kvalitetnom i modernom opremom.

Trudite se da opremite restoran uvek novom opremom

Činjenica je da u kvalitetu jednog restorana najveću ulogu igra ugostiteljska oprema, koja je veoma važan segment u opremanju svakog restorana. Ugostiteljska oprema predstavlja apsolutno svaki tip opreme i kuhinjskog uređaja koji umnogome pomaže, unapređuje i olakšava posao u svakom restoranu. Zbog velike tržišne konkurencije i ogromnog broja firmi koje nude svoju ugostiteljsku opremu, izbor istih često zna biti stresan.

Kada dođete u situaciju da je potrebno da nabavite ugostiteljsku opremu, većina stručnjaka će preporućiti da je poželjno nabaviti novu, nekorišćenu opremu. Pre svega, kada kupujete novu opremu, imate garanciju koja će vam pomoći da čak i u slučaju kvara možete da zamenite uređaj nekim drugim koji je u funkciji. Osim toga, nova i nekorišćena ugostiteljska oprema zasigurno će pružiti mnogo bolje uslove nego što je to slučaj sa polovnom, te će se u tome ogledati njena modernost i kvalitet koji pruža.

Isto tako, važno je znati da se posuđe i uređaji za restoran umnogome razlikuju od svakodnevnog, te je ono mnogo više funkcionalno i upotrebljivo na različite načine. Ukoliko odaberete kvalitetnu i modernu opremu, ona će lako doprineti posebnosti uređenja stola, održavaće ambijent, dizajn i samu temu restorana. Stoga, ukoliko želite da vaš restoran sija zahvaljujući modernoj ugostiteljskoj opremi, budite spremni da odvojite odgovarajući budžet i opremite restoran kvalitetnom opremom.

Kada bude bilo potrebno da se fokusirate na konkretnu opremu kuhinje, važno je da kvalitetno obezbedite svaki njen deo. Napravite u njoj dovoljno prostora, kako bi bilo dovoljno mesta za opremu kao što je frižider sa staklenim vratima, hladna vitrina, hladni sto, salatare ili frižideri za piće. Stoga, potrebno je napraviti dobru organizaciju prostora kako bi svaki uređaj pronašao svoje mesto.

Opremite restoran rashladnim vitrinama

Rashladne vitrine poželjne su tokom čitave godine u restoranu, a svoj maksimum u korišćenju, kvalitetu i praktičnosti doživljavaju tokom vrelih dana. One umnogome razvijaju biznis svakog ugostiteljskog objekta, budući da funkcionišu besprekorno i značajno doprinose poslovanju, kao i zadovoljstvu klijenata. Dobra stvar kod rashladnih vitrina jeste što su one pogodne da rade na izuzetno visokim temperaturama, te neometano obavljaju svoj posao na temperaturi i do +43 stepena.

U rashladne vitrine možete staviti različitu hranu ili pića, te prosto prepustiti ovim uređajima da rade svoj posao. Rashladne vitrine su u konstantnom radu, a ukoliko izaberete kvalitetnu i modernu vitrinu, ne treba da brinete o potencijalnim kvarovima i poteškoćama prilikom rada. One su nenadmašive u smanjenoj potrošnji energije, dok imaju izuzetno veliku efikasnost rashladnog kruga. Zvuk uređaja dok radi gotovo i da ne postoji, a odlikuje ga i viša energetska klasa.

Uređaj ima odgovarajuću debljinu izolacije za zamrzivače i frižidere, što mu daje jaču efikasnost u postizanju i održavanju željene temperature. Ima svoju ploču za zaštitu od vlage, što će biti potrebno većini restorana. Zahvaljujući njegovim mehanizmima, ovaj uređaj ima dug životni vek i izdržljiv je čak i u teškim uslovima rada, kao što su skladištenje hrane sa visokim sadržajem soli, mlečnih proizvoda i proizvoda od sira.

Od rashladnih vitrina možete da očekujete i pametno hlađenje. To znači da se temperatura ravnomerno raspoređuje čak i u slučajevima kada je spoljna temperatura izuzetno visoka. Stoga, unutar uređaja obezbeđuje se ujednačena temperatura, te je protok vazduha raspoređen u tri nivoa u uređaju. Sve one, ali i mnoge druge prednosti čine rashladne vitrine idealnim izborom za sve restorane.

Ukoliko želite da vaše poslovanje u restoranu ide uzlaznom putanjom, važno je da vaš ugostiteljski objekat opremite kvalitetnom i modernom ugostiteljskom opremom. Ona će olakšati posao vašim zaposlenima, dok će gosti uživati u ukusima koje im spremaju profesionalci. Iza svega toga stajaće kvalitet i autentičnost uređaja, a to ćete moći da obezbedite ukoliko istražite tržište i odaberete ono što je najbolje.