ŽIVOT MUZIČARA

Film „3211“ je istinita priča o muzičaru Stefanu Đuriću Rasti, koji jednog dana gubi sve i odlazi u zatvor gde od njegovog ranijeg života ostaju samo njegove pesme.

Prvi domaći muzički film na ovim prostorima „3211“ biće premijeno prikazan 19. septembra u beogradskoj mts Dvorani i bioskopu Cineplexx Galerija Beograd, najavila je distributerska kuća Taramount Film.

3211

U režiji Danila Bećkovića i Andrijane Stojković, ova forma filma predstavlja pravo osveženje u našoj kinematografiji. Scenario za „3211“ je napisao Dimitrije Vojnov, producent filma je Balkaton d.o.o. a distributer Taramount film. Rastini fanovi širom Srbije konačno će imati priliku da čuju njegovu priču o odrastanju, životu, kreativnom stvaralaštvu i o tome šta za njega predstavljaju muzika i sloboda.

Kako je istaknuto u najavi, film „3211“ je istinita priča o uspešnom muzičaru Stefanu Đuriću Rasti koji jednog dana gubi sve i odlazi u zatvor gde od njegovog ranijeg života ostaju samo njegove pesme. To je, navodi se, priča o pravdi, otuđenosti, prepoznavanju životnih prioriteta, o životnoj snazi koja prevazilazi sve prepreke i žudnji za slobodom koja je iznad svega, ali najpre se izdvaja po tome što Rasta kroz ovu situaciju proživljava suočavanje sa vlastitim radom, svojim pesmama i načinom na koje one obogaćuju život njihovih slušalaca. Film „3211“ prikazuje jedno transformativno iskustvo koje je dinamično, traumatično i zaključuje se iskupljenjem i jednom izoštrenom slikom sveta.

Specifičnost filma „3211“ je u tome što će u njemu premijerno biti predstavljene pesme sa istoimenog albuma koji je Rasta napisao upravo u zatvorskoj jedinici pod brojem 3211.

Do kraja distribucije filma album „3211“ neće biti plasiran na digitalne platforme, što znači da će Rastini fanovi imati priliku da čuju pesme isključivo u bioskopima širom Srbije i Evrope.

Izvor: FCS