PONUDE DO NOVEMBRA

Grad Cossack je napušten pre 70 godina i sada ima samo dva stanovnika koji u njemu drže kafić.

Udaljeni grad Cossack, koji se nalazi na obali Australije, stavljen je na prodaju.

cossack

Nekada davno su u ovom gradu mnogi ljudi živeli i radili u industriji bisera, ali vremenom je populacija odlazila u veće gradove. Industrija bazirana na prikupljanju bisera započeta je u Cossacku 1880-tih, a do 1895. godine je bilo 57 brodova na kojima je radilo više od hiljadu ljudi.

Ipak, grad je napušten pre 70 godina i sada ima samo dva stanovnika, a to su Rajs Osterlund i njegova partnerka Šenon Ervin koji drže kafić. Grad je u vlasništvu vlade koja je odlučila da ga proda. Reč je o mestu registrovanom kao državna baština, njegova površina iznosi 22,2 hektara, u njemu se nalati 12 zaštićenih objekata, a tu je i obližnje ostrvo Jarman.

Vlada nije javno objavila cenu, no prednost imaju oni koji žele da kupe grad i fokusiraju se na razvoj turizma, smeštaj, kampovanje, kafiće i galerije. Cilj je i oporavak grada kao i osiguranje dugoročnog očuvanja i budućnost upravljanja mestom.

Ponude se primaju do 20. novembra.

U gradu se nalazi popularni kafić pored mora i prodavnica suvenira, galerija i muzej smešteni među obnovljenim istorijskim zgradama. Postoje odlične ture za šetnju, mogućnost plivanja i ronjenje u, i oko zadivljujuće plaže Settlers.

Sa svojim jezivim praznim ulicama, mračnom istorijom, kolonijalnom arhitekturom i zadivljujućom lokacijom na obali, udaljeni Cossack je neobična, ali vredna turistička atrakcija.

Godine 2020. je bilo reči da bi Cossack mogao biti izbavljen iz hibernacije, jer su navodno u toku bili planovi da se razvije u veću turističku atrakciju sa smeštajem u eko-turizmu, kafićima, galerijama i kampovima.

Izvor: BIZlife