UTICAJ NA ZDRAVLJE

Iako su one često ženin prvi izbor, vreme je da se okrenu nekom udobnijem komadu odeće, jer uske farmerke mogu da utiču na zdravlje.

Uske farmerke godinama su u modi, međutim koliko god bili iscrpljeni nakon dugog dana, najbolje bi bilo da ih skinete sa sebe i obučete nešto opuštenije čim stignete kući.

uske farmerke

Zapravo, često nošenje uskih farmerki tokom dužeg vremenskog perioda može izazvati nešto više problema od same neudobnosti.

Iako su uske farmerke često ženin prvi izbor, vreme je da se okrenu udobnijem komadu odeće, jer uske farmerke mogu uticati na zdravlje ukoliko se redovno nose.

Bolovi u stopalima

Koliko god uske farmerke bile moderne, opuštenije pantalone ponekad mogu doneti više komfora. Provođenje previše vremena u uskim farmerkama, naročito ako se krećete i čučite tokom dana, može povrediti mišiće i nerve u nogama.

Kombinacija uskih farmerki i uskih kaiševa takođe može biti uzročnik utrnulih nogu, kao i peckanja i bola na prednjoj strani butina.

Usporena cirkulacija

Ukoliko ste nekada iskusili osećaj teških i umornih nogu, najbolje bi bilo da se odlučite za udobne pantalone.

Nošenje odeće koja je previše uska oko struka može smanjiti cirkulaciju krvi i otežati vašim venama da pumpaju krv nazad ka srcu i drugim organima.

Gorušica

Sigurno ste nekada primetili duboke i osetljive tragove oko struka koje su farmerke ostavile. Uska odeća koja gura stomak naniže zapravo izaziva refluks kiseline.

Čak i ako ste savršeno zdravi i niste upoznati sa bolnom gorušicom, još uvek imate šansu da razvijete refluks ako često nosite usku odeću.

Držanje

Iako vas nošenje uskih farmerki može učiniti da se osećate zategnuto, dugoročno gledano, to može dovesti do toga da se savijete ili pogrbite.

Uske farmerke narušavaju zdravu ravnotežu između donjeg dela leđa i kukova, što znači da mogu uticati i na diskove kičme.

Reproduktivno zdravlje

Svakodnevno nošenje uskih farmerki može povećati rizik od određenih infekcija i iritacija. Jedna od njih je vulvodinija, stanje koje karakteriše hronični bol u vašem intimnom području.

Istraživači su otkrili da žene koje često nose uske farmerke imaju dvostruko veće šanse da razviju vulvodiniju od onih koje ne nose uske pantalone.

Izvor: City Magazine