DOBAR PEDESETOGODIŠNJAK

Brora Iris se predstavlja u dekanteru od 1,5 litara i smešten je unutar monolitne kamene skulpture.

Brora Iris, 50-godišnji singl malt viski, predstavlja izuzetno umetničko delo iz ove čuvene destilerije. Flaša predstavlja amblem kompanije, oko škotske divlje mačke u zadivljujućem umetničkom izdanju, i očekuje se da će se prodati po ceni od 650.000 USD na aukciji u partnerstvu sa Sotheby’s.

brora

Ne samo da je neverovatno privlačna oku, doslovno, već sadrži i najstariji Brora single malt koji je ikada flaširan. Brora Iris se predstavlja u dekanteru od 1,5 litara i smešten je unutar monolitne kamene skulpture.

Škotska vajarka i umetnica Mišel De Bruin koristila je krečnjak kojim je izgrađena destilerija za konstrukciju svoje skulpture. Ovo pet decenija staro delo donirala je Diageo, vodeća svetska destilerija škotskog viskija, na aukciji „The Distillers One of One Charity Auction“. Najvišem ponuđaču će biti ponuđena prilika da poseti obnovljenu destileriju sa pet gostiju.

Džoni Fol, šef odeljenja za viski u Sotheby’s aukcijskoj kući, rekao je: – Sa velikim zadovoljstvom vam predstavljamo Brora Iris. Malo destilerija na svetu izaziva takvu veličanstvenost i divljenje kao Brora, a prilika koju ovaj jedinstveni umetnički rad i neverovatan viski pružaju, čini ovu stavku jednom od najboljih ponuda na aukciji. Nakon što sam ga sam probao, mogu reći da je ovo zaista izuzetan Brora.

Havijer Feran, predsednik Diagea, rekao je: „Radujemo se što možemo podržati The Distiller’s Ćarity donacijom Brora Iris na nadolazećoj aukciji The Distillers One of One. Radujemo se što će doprinos industrije koristiti mladim ljudima i zajednicama koje dobrotvorna organizacija podržava širom Škotske.“

Druga The Distillers One of One Charity Auction će se održati u Hopetoun House, blizu Edinburga, u četvrtak 5. oktobra 2023.

Izvor: Luxlife