ŽENSKA OAZA MIRA I LEPOTE

Zajednica na ostrvu Superši okuplja žene širom sveta kako bi jedne drugima pomagale da žive zdrave, osnažene živote.

Smešteno uz obalu Finske u Baltičkom moru, ostrvo po imenu Superši je verovatno jedno od najposebnijih ostrva na svetu. Ovo ostrvo je toliko posebno jer do njega ne može doći veliki deo svetske populacije, tačnije – nijedan muškarac.

superši

Pre nekoliko godina, jedna preduzetnica je prodala svoju firmu i kupila ovo parče „raja na zemlji“, da bi stvorila savršenu oazu isključivo za žene. Sve pripadnice lepšeg pola mogu da provedu nekoliko dana na ovom ostrvu i posvete se sebi, svom telu, umu, duši…

Kako je nastalo ostrvo za žene

Zajednica poznatija kao Superši, koja okuplja žene širom sveta kako bi jedne drugima pomagale da žive zdrave, osnažene živote, ideja je Kristine Rot, koja je do pre nekoliko godina vodila konsultantski posao vredan nekoliko miliona evra. Odlučila je da proda svoju kompaniju kako bi probala nešto sasvim novo.

„Odlučila sam da svoju energiju usmerim na nešto zabavno i nešto što me inspiriše, pa sam stvorila mrežu jakih žena. Tako sam došla na ideju za ostrvo. Želela sam da dam ženama prostor da budu ono što jesu i uče jedna od druge, daleko od spoljašnjeg sveta“, rekla je ova uspešna žena o kojoj su pisali najuticajniji svetski mediji prilikom pokretanja projekta. Otkako je projekat pokrenut, ostrvo je „zarobilo“ maštu žena širom sveta koje su prigrlile njegovu lepotu i samoću, koristeći ga kao lek za dušu i katalizator kreativnosti.

Muškarcima nije dozvoljeno

Na ovoj kamenoj „ničijoj“ zemlji, obavijenoj borovom šumom, nalazi se zaštićeni prostor oslobođen pritisaka svakodnevnog života u društvu u kojem dominiraju muškarci. „Naše ostrvo je podmlađujući i bezbedan prostor gde žene mogu ponovo da otkriju sebe i svoje želje, mesto gde mogu da budu ono što jesu“, kaže Kristina Rot. Vazduh na ovom ostrvu jedan je od najčistijih na svetu, obogaćen mirisom bora, koji je pravi melem za dušu i telo. Aktivnosti su uglavnom fokusirane na zdravlje i dobrobit žena, uključujući časove joge, meditacije i kuvanja, kao i snažnije aktivnosti kao što su veslanje na dasci i plivanje. Za one koje više vole miran odmor među drvećem, postoje mogućnosti za ishranu u šumi, dok plaža sa zlatnim peskom nudi mesto za sunčanje. Moderne viseće mreže i prostori za opuštanje pozivaju posetiteljke da se opuste uz dobru knjigu.

Izvor: Avaz