VISOKO OCENJEN

Emotivnu ljubavnu dramu „Prošli životi“ kritičari nazivaju najboljim filmom 2023. godine.

Film „Prošli životi“ ima 97 odsto odobravanja na Roten tomatos, dok na sajtu Metakritik, koji u proseku ocenjuje kritičarskih recenzija na skali od 1 do 100, dobio je visoku ocenu od 94.

prošli životi

„Teško je preneti višeslojnu lepotu prošlih života osim jednostavnog ohrabrivanja ljudi da to vide i izgube sebe u zadivljujućoj magiji“, rekao je Dejvid Runi za Holivud reporter.

Sa druge strane, En Hornadej iz Vašington posta nazvala je film „spektakularnim scenarističkim i rediteljskim debijem koji vešto zadržava izvore emocija sve dok ne izazove poplavu“.

Dejvid Fir je za Roling stoun film „Prošli životi“ nazvao najboljim u 2023. godini i opisao ga rečima:

„Drama oslobađa vaše suze i tera vas da se zaljubite u nju. Film je sigurno predodređen da bude najbolji film koji ćete gledati ove godine“, rekao je on.

Igrani film je delo scenaristkinje i rediteljke Selin Song. Priča govori o dvoje Južnokorejaca koji su prijatelji iz detinjstva, Nori (Greta Li) i Hae Sungu (Teo Ju). Ali život ih je razdvojio nakon što je njena porodica odlučila da emigrira iz Južne Koreje u Kanadu.

Dve decenije kasnije, ovaj par se ponovo sreće u Njujorku i ta nedelja će za njih biti sudbonosno putovanje pitanja o ljubavi i životnim odlukama.

U trejleru filma osećamo njihovu stidljivost, ali i uzbuđenje, kao i nostalgiju koja ih vraća 20 godina unazad.

Izvor: B92.net