ROLOVANA PAŠTETA

Interesantno gurmansko predjelo koje će oduševiti one koji će biti u prilici da ga probaju, a pokazati pravo kulinarsko umeće onog koji ga pripremi. Malo više truda iziskuje ova rolovana pašteta, ali se zbog krajnjeg rezultata ceo taj posao veoma isplati.

rolovana pašteta

Sastojci:

300 grama mlevenog mesa
1 pašteta
100 grama dimljene slanine
200 grama brašna
1 glavica luka
2 kašike prezle
1 kiseli krastavac
3 jaja
1 svež kvasac
1 crvena paprika
100 grama svinjske masti
kocka za supu
2 kašike sojinih ljuspica
1 kafena kašika crvene paprike
1 kašika senfa
ulje
so
mleveni crni biber

Način pripreme:

U veći duboki sud stavljamo sojine ljuspice i prezlu. Dodajemo vodu i mešamo. Ostavimo da odstoji 15 minuta. U drugi sud stavljamo brašno i dodamo jedno žumance i rastopljenu svinjsku mast. Kvasac rastopimo u vodi, dodamo u sud sa brašnom i mesimo testo. Posolimo i nastavimo da mesimo. Ostavimo testo da odstoji dok ne pripremimo fil.

U šerpi sa zagrejanim uljem pržimo sitno isečen luk i slaninu isečenu na kocke. Kada luk omekša dodamo mleveno meso. Posolimo, pobiberimo i promešamo.

Za vreme prženja u šerpu dolijemo 2 kutlače prethodno pripremljene supe. Kada se meso isprži, dodamo isceđene
sojine ljuspice, prezlu, sitno isečeni kiseli krastavac, senf, paštetu i crvenu papriku isečenu na kocke. Poprskamo
tamnom crvenom paprikom i dodamo jaje.

Oklagijom razvučemo testo, premažemo filom, narendamo kuvano jaje i uvijemo u rolat. U nauljenu tepsiju obloženu papirom stavimo rolat i zasečemo testo. Premažemo žumancetom i stavimo rolat da se peče oko jedan sat na 225 stepeni. Pečenu rolovanu paštetu sečemo i serviramo.

Prijatno!