NEDALEKO OD CENTRA GRADA

Dag-banjica je omiljeno mesto za posete u svako doba godine, jer je na ovom izvorištu voda lekovita, posebno za probleme sa kožom.

Jedno od omiljenih mesta svih Piroćanaca svakako je Dag-banjica, izvorište tople, lekovite vode koje je posećeno u toku cele godine, a temperatura vode se ne menja i iznosi oko 29 stepeni.

dag banjica

Dag-banjica je izvor tople, lekovite vode. Nalazi se na oko 4 kilometra od centra grada. Piroćanci posećuju Dag-banjicu u svako doba godine, a priča se da je voda lekovita, posebno dobra za probleme sa kožom. Mnogi koriste blizinu ovog izvorišta i stalno donose vodu za piće za potrebe svojih porodica. Do Dag-banjice najlakše je doći iz sela Gradašnica.

Tu ostavite automobil, staza je lepo obeležena, a vas čeka nekih 2,5 kilometra šetnje kroz prelep kanjon Gradašničke reke. Nakon toga dolazite do samog izvorišta, a temperatura vode u toku cele godine je oko 29 stepeni.

Mnogi Piroćanci koriste ovu lepotu za kupanje i relaksiranje. Tokom vrelih, letnjih dana, kanjon Gradašničke reke je jedna od omiljenih destinacija za kupanje velikog broja stanovnika Pirota.

Izvor: B92.net