VRH HOTELIJERSTVA

Za 2023. godinu najbolji hotel na svetu, prema mišljenju novinara, hotelijera i iskusnih putnika, je Passalacqua na jezeru Komo u Italiji.

Od impozantnih all inclusive kompleksa pored plaža, do divnih odmarališta na planinskim vrhovima, naš svet je prepun impresivnih hotela, koji svojim gostima nude sav komfor.

najbolji hotel

Da bi izdvojili najbolje na planeti, The Worlds 50 Best Hotels je izabrao 50 apsolutno najboljih i među njima najbolji hotel na planeti.

Listu 50 najboljih hotela na svetu kreirali su stručnjaci za hotele, uključujući turističke novinare, hotelijere i iskusne luksuzne putnike. Ovo je veoma obrazovana grupa, koja je posetila stotine hotela širom sveta. Grupa je stoga odlučila da za 2023. titulu najboljeg hotela na svetu ponese Passalacqua na jezeru Komo u Italiji.

Izgrađen na obali čuvenog jezera, ovaj butik hotel odiše italijanskim stilom, ali je i tiho utočište koje izgleda kao privatna vila, zahvaljujući samo 24 apartmana.

Smešten je u vili iz osamnaestog veka sa prelepim baštama pored jezera. Hotelske sobe su raspoređene u tri zgrade: glavna vila, Palazz sa osam soba (bivša štala) i četvorosobna Casa al Lago, koja se nalazi tik uz jezero.

Slikovita lokacija hotela, besprekoran stil i sadržaji – koji uključuju saunu, kupatila i teretanu – čine hotel jedinstvenim, a cena za jedno noćenje kreće se od 1.215 evra. U stvari, Passalacqua se takođe ističe na Booking platformi, sakupivši ukupan rezultat od 9,9/10!

Čini se da je Ujedinjeno Kraljevstvo dobro prošlo, sa četiri hotela u Londonu koji su na listi 50 najboljih, dok se celokupno prisustvo Evrope smatra vrlo uspešnim, sa više od polovine hotela na kontinentu koji zauzimaju 50 najboljih mesta. S druge strane, 18 od 50 najboljih je u Aziji, a Rosewood Hong Kong zauzima drugo mesto.

Izvor: Luxlife.rs