PROJEKAT „SCIENCE OF SCARE“

Ispostavilo se da je najstrašniji u istoriji horor filmova jedan iz 2012. godine, koji je gledaocima u proseku podigao puls za 22 otkucaja.

najstrašniji horor

Koji horor je najstrašniji? Odgovor na to pitanje interesovao je stručnjake platforme MoneySuperMarket, koji su pokrenuli projekat „Science of Scare“ i organizovali specijalne projekcije horora, na kojima je gledaocima merena srčana aktivnost – brzina i varijabilnost otkucaja.

Ispostavilo se da je najstrašnije ostvarenje u istoriji horor filmova „Zlokoban“ („Sinister“) iz 2012. godine, koji je gledaocima u proseku podigao puls za 22 otkucaja tokom celog filma, a u nekim od najstrašnijih scena i do 131 otkucaj.

Film „Zlokoban“, sa Itanom Houkom u glavnoj ulozi, prati priču o piscu Elisonu Osvaltu, koji se useljava u kuću svirepo ubijene porodice, kako bi o njihovom slučaju napisao knjigu. Na tavanu, Elison pronalazi stari projektor i nekoliko privatnih porodičnih snimaka. Na svakoj traci snimljeno je po jedno grozno ubistvo, a ovo otkriće dovodi Elisona i čitavu njegovu porodicu u opasnost.

Drugo mesto na listi zauzeo je „Gost“ (Host) iz 2020. godine, dok je na trećem „Skinamirink“.

Na četvrtom mestu je „Astralna podmuklost“ (Insidious), koji može da se pohvali najstrašnijom scenom u istoriji horora. Naime, puls publike ovog filma dostigao je u jednom trenutku čak 133 otkucaja u minuti.

U ovom filmu porodica se trudi da spreči zle duhove da opsedaju njihovo dete koje je palo u komu nakon tajanstvenog događaja na tavanu. U odsudnom trenutku koji je ubrzao rad srca gledalaca, užasni demon se približava glavnom junaku (Patrik Vilson) koji ništa ne sluti.

Izvor: Euronews